Rastislav Búgel Hokej

Za zákrok na Štrbáka dostane Novák pokutu: Plandora hovorí o poškodení dobrého mena!

Priebeh 4. finálového zápasu medzi Nitrou a Košicami poznačil hrozivo vyzerajúci incident. V rohu klziska neďaleko košickej bránky zostal po strete s Lukášom Novákom na ľade ležať skúsený obranca Martin Štrbák obliekajúci dres Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Za zákrok na Štrbáka dostane Novák pokutu: Plandora hovorí o poškodení dobrého mena!
Foto: Rastislav Búgel

Košického obrancu museli so zafixovaným krkom odniesť z ľadu na nosidlách, odkiaľ putoval rovno do nitrianskej nemocnice. Tam podstúpil CT vyšetrenie.

Príde o plat

Štrbák napokon skončil s prasknutou lebkou. Incident nenechal chladným ani vedenie nitrianskeho extraligového klubu. V utorok 15. apríla ráno zasadlo k danej veci predstavenstvo HK Nitra a rozhodlo sa Novákovi uložiť sankciu. „Hráč svojím nezodpovedným a zbytočným faulom nielen výrazne oslabil naše mužstvo, ale poškodil aj dobré meno nášho klubu,“ informoval Ján Plandora, riaditeľ HK Nitra. Lukáš Novák tak napokon príde za nešťastný incident o jeden mesačný plat.

Ospravedlnil sa mu v nemocnici

Lukáš Novák navštívil zraneného Štrbáka v nemocnici krátko po incidente. „Opakujem, že ma to veľmi mrzí, lebo Martina si vážim aj ako hráča aj ako chlapa. Žiaľ, už to nevrátim späť. Aj keď je to vážne zranenie, som rád, že sa nepotvrdilo krvácanie do mozgu,“ povedal krátko po zápase Lukáš Novák pre hokejportal.net . Nebezpečný zákrok odsúdil aj nitriansky tréner Antonín Stavjaňa. „Lukáš Novák jednoznačne neuniesol atmosféru tohto zápasu. Fauloval úplne zbytočne,“ povedal nitriansky tréner pre hokejportal.net .

Foto: Rastislav Búgel

Nebezpečný zákrok
5
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM