Lucia Lauková Rôzne

Za cestovný lístok môžete platiť SMS-kou: Správa o jeho prijatí nemusí prísť ihneď

Pri cestovaní MHD v Nitre môžeme využiť kúpu lístka prostredníctvom sms správy. Pozrite sa, na spôsob úhrady a do koľkým minút by vám mala prísť správa o prijatí cestovného lístka.

Ilustračný obrázok k článku Za cestovný lístok môžete platiť SMS-kou: Správa o jeho prijatí nemusí prísť ihneď
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk

Od 1. júla môžu cestujúci MHD v Nitre využiť kúpu a úhradu cestovného lístka zaslaním sms správy. Návrh na zavedenie elektronického systému platieb za služby spojené s mestskou autobusovou dopravou v Nitre prostredníctvom SMS schválili poslanci na ešte na marcovom zasadnutí. Návrh sa rovnako týkal aj platby parkovného formou sms.

Predmetom na samostatnú diskusiu sa stala úprava taríf. Hlavným cieľom bolo totiž znížiť náklady spoločnosti Arriva, Nitra, ktoré z veľkej časti uhrádza mesto Nitra. „Aj keď je primárnym cieľom zmien odľahčiť mestskému rozpočtu, okrem úpravy cien prinášajú aj niektoré novinky, ktoré by mali časti cestujúcich cestovanie zjednodušiť,“u­vádza sa na webe spoločnosti Arriva, Nitra.

Cez SMS si od 1. júla môžete zakúpiť 60-minútový, tzv. celý lístok za 0,90 eur. Zakúpený lístok platí 60 minút od doručenia sms správy o jeho prijatí. Výhoda tohto lístku je, že s ním môžete mať ľubovoľný počet prestupov.

Cestovný lístok si kúpite jednoducho v troch krokoch. Zaslať sms správu však musíte dopredu minimálne dve minúty pred tým ako nastúpite do autobusu. To je čas, za ktorý by vám mala prísť spätná sms o doruční lístka. Teda nič pre tých, ktorí nestíhajú. V prípade, ak si nie ste istý výškou cestovného, ktorá sa menila od 1. júla, môžete si nové ceny cestovného v nitrianskej MHD pozrieť v prehľadných tabuľkách.

Návod na zakúpenie lístka:

  1. Cestovný lístok si objednajte zaslaním prázdnej SMS na telefónne číslo 1177
  2. Počkajte na doručenie cestovného lístka vo forme SMS (cca po dvoch minútach)
  3. Nastúpte do vozidla MHD až po prijatí SMS cestovného lístka

Cestovný lístok po prijatí platí na jednu cestu do 60 minút, s ľubovoľným počtom prestupov. Služba je dostupná len pre zákazníkov slovenských operátorov poskytujúcich služby SMS platby.

Môže vás zaujímať:

Od začiatku júla platí SMS parkovanie: Pozrite sa na cenník a spôsob úhrady

Foto: ilustračné

Za cestovný lístok môžete platiť SMS-kou: Správa o jeho prijatí nemusí prísť ihn
1
Galéria
Zdroj: Arriva Nitra, a.s.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM