Rastislav Búgel Hokej

Z Nitry odišiel do Brna, teraz cestuje do Prahy: Peter König opäť mení dres

Slovenský hokejista Peter König mení v českej extralige dres. Jeho novým pôsobiskom bude Slavia Praha, ktorá ho získala na mesačné hosťovanie z Komety Brno.

Ilustračný obrázok k článku Z Nitry odišiel do Brna, teraz cestuje do Prahy: Peter König opäť mení dres
Foto: Rastislav Búgel

Dvadsaťšesťročný zadák odišiel počas leta z Nitry do Brna, kde však doposiaľ odohral len jedenásť duelov v najvyššej českej súťaži. Ďalšie štyri štarty si pripísal v drese prvoligého Třebíča. Od 12. októbra odohral za Kometu len dva duely, hosťovanie v tíme Slavie má tak pomôcť obom stranám. „Potrebujeme skvalitniť defenzívu a zvýšiť konkurenciu v tíme,“ cituje oficiálny web trénera pražského klubu Ladislava Lubinu. Slovenský bek by si mal odkrútiť premiéru už v nedeľu proti Mountfield HK.

König sa po Jurajovi Valachovi a Tomášovi Beňovičovi stane tretím Slovákom, ktorý bude pôsobiť v Slavii. Donedávna hrával v jej drese aj Erik Weissmann, no v klube ukončil svoj angažmán a odišiel do Kazachstanu. Pred niekoľkými dňami sa vedenie pražského klubu rozlúčilo aj s René Školiakom, ktorého si po ukončení mesačného hosťovania vyžiadal domovský klub HK 36 Hant Skalica.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM