Rastislav Búgel Samospráva

Z Bratislavy pod Zobor: Kotleba chce v Nitre sídlo prezidenta!

Členovia a sympatizanti Ľudovej strany Naše Slovensko sa stretli na celonárodných oslavách slovenskej štátnosti v Nitre. Zhruba 60 ľudí si na Svätoplukovom námestí pripomenulo 75. výročie vzniku Slovenského štátu.

Ilustračný obrázok k článku Z Bratislavy pod Zobor: Kotleba chce v Nitre sídlo prezidenta!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Nitra je oveľa významnejšia a historicky výraznejšia ako Bratislava. Sme presvedčení, že ak hovoríme o kolíske slovenskej kultúry a národného povedomia, hovoríme práve o Nitre. Jedným z bodov programu, s ktorým pôjde naša strana do najbližších parlamentných volieb, bude presadiť, aby sa Nitra stala sídlom prezidenta,“ povedal počas osláv predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba.

Slovenské zástavy

Účastníci stretnutia si pripomenuli historické udalosti súvisiace so vznikom Slovenského štátu. „Keď sa dnes pozrieme, kam sme sa za tých 75 rokov dostali, tak musíme plakať. Na každej jednej úradnej budove je dnes zavesená modrá okupačná handra, teda okrem Banskej Bystrice,“ konštatoval Kotleba. Pripomenul, že počas včerajších osláv slovenskej štátnosti oslavujúci odstránili z budovy Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorého je predsedom, zástavu Európskej únie a nahradili ju slovenskou zástavou.

Bez výtržností

„Tieto modré okupačné handry nám majú pripomínať, že sme už navždy stratili vlastnú národnú a štátnu nezávislosť. My sa však s týmto stavom nikdy neuspokojíme, vždy budeme bojovať za to, aby Slovenská republika bola samostatnou a nezávislou,“ prisľúbil tlieskajúcemu davu. Po približne dvojhodinovom stretnutí sa účastníci zhromaždenia rozišli. Hliadkujúci policajti nezaznamenali žiadne výtržnosti

Foto: ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM