Lucia Lauková Kultúra

Vzniká projekt na kreatívne centrum Nitre: Vytvoriť môže 300 pracovných miest

Nitrianska radnica pripravuje v areáli bývalých kasární pod Zoborom kreatívne centrum. Slúžiť bude na podporu umenia, hudby, ale aj dizajnu, reklamy a marketingu.

Ilustračný obrázok k článku Vzniká projekt na kreatívne centrum Nitre: Vytvoriť môže 300 pracovných miest
Zdroj: TASR

Jeho zriadenie bude financované z fondov Európskej únie. Ako pred časom uviedol nitriansky primátor Jozef Dvonč, kreatívne centrum nebude slúžiť iba na prevádzkovanie rôznych kultúrnych činností, ale malo by byť časom schopné kultúru v meste aj podporovať.

Tristo pracovných miest

„Ten projekt nie je jednoduchý. Treba si uvedomiť, že tu nejde iba o kultúrne priestory, ktoré by sa opravili a niekto by tam prišiel robiť nejakú činnosť. Tu sa budú vytvárať laboratóriá a startupy, ktoré by mali byť schopné priamo generovať peniaze určené na kultúru. A to je trošku zložitejšie, rovnako ako vytvoriť 300 pracovných miest, ktoré by mali fungovať v týchto podmienkach,“ povedal Dvonč.

Pripravuje projekt

Radnica v súčasnosti pripravuje projekt, na základe ktorého by kreatívne centrum malo vzniknúť. Momentálne je už vypísané výberové konanie na troch pracovníkov, ktorí budú pri zriaďovaní centra pôsobiť ako koordinátori. „Do konca júna by mal byť hotový zámer. Máme už aj vybrané budovy, v ktorých bude kreatívne centrum sídliť, takže sa všetko postupne projektuje,“ doplnil Dvonč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM