Lucia Lauková Správy

Výstavba cyklistického chodníka pokračuje: Stavebný úrad vydal územné rozhodnutie

Príprava výstavby cyklotrás v Nitre a v jej okolí sa posunula o krok ďalej. Stavebný úrad vydal územné rozhodnutie k výstavbe druhej etapy cyklistického chodníka.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba cyklistického chodníka pokračuje: Stavebný úrad vydal územné rozhodnutie
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebný úrad vydal v týchto dňoch územné rozhodnutie k výstavbe druhej etapy cyklistického chodníka, ktorý bude viesť cez sídlisko Chrenová. Jeho trasa sa začne na Triede Andreja Hlinku, odkiaľ bude viesť po Dlhej ulici až za Mikov Dvor. Druhá etapa cyklotrasy má nadväzovať na jej prvú časť, ktorá bude viesť z Triedy Andreja Hlinku v smere na Akademickú ulicu a ďalej až po Nábrežie mládeže, ktoré má byť cyklolávkou cez rieku Nitra prepojené s Wilsonovým nábrežím.

Začalo stavebné konanie

Budovanie chodníka pre cyklistov je súčasťou širšieho projektu výstavby cyklistických trás v Nitre. Mesto už pred časom získalo stavebné povolenie na vybudovanie trasy vedúcej od Mestského parku na Sihoti po kultúrny dom v mestskej časti Dražovce. Okrem toho sa už začalo aj stavebné konanie v prípade pripravovanej cyklotrasy, ktorá má viesť cez mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočina, odkiaľ povedie na Dolnočermánsku ulicu, kde sa má neskôr napojiť na projektovanú cyklotrasu Borina.

Prepojí obce i mestá

Ako informoval stavebný úrad, v júni bolo vydané územné rozhodnutie aj k výstavbe prvej a druhej etapy cyklotrasy Nitra – Vráble. Tá má spojiť Nitru s viac ako 20 kilometrov vzdialeným mestom Vráble. Iniciátorom výstavby je Nitriansky samosprávny kraj (NSK), ktorý plánuje prepojiť obe mestá cyklistickou cestou bezkolíznym spôsobom. Nová trasa bude využívať hlavne existujúce spevnené komunikácie v katastrálnych územiach mestských častí Chrenová, Veľké Janíkovce a obcí Golianovo, Čechynce, Malý Cetín, Veľký Cetín, Paňa a Dyčka.

Môže vás zaujímať:

Začalo sa územné konanie: Navrhovaná cyklotrasa by mala prepojiť dve mestské centrá i okolité obce

Pribudne nové premostenie rieky Nitra! Lávka bude súčasťou novej cyklotrasy

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM