Tímea Kamenická Kultúra

Vysoké Hory Nitra ocenili najlepšie prezentácie: Takto sa vyjadril držiteľ Ceny diváka Tomáš Hulík!

Festival o cestovaní a dobrodružstvách nepriniesol len prezentácie a filmy. Dôležitou súčasťou boli ocenenia festivalu. K oceneniu sa vyjadril aj Tomáš Hulík.

Ilustračný obrázok k článku Vysoké Hory Nitra ocenili najlepšie prezentácie: Takto sa vyjadril držiteľ Ceny diváka Tomáš Hulík!
Zdroj: Dnes24.sk

Reportáž z Festivalu Vysoké Hory Nitra sme vám priniesli v článku Nepál, Mexico aj najvyššie hory sveta: Festival Vysoké Hory Nitra opäť prilákal ľudí z celého Slovenska. V ňom ste si mohli prečítať a prostredníctvom fotografií pozrieť, ako to cez víkend na Mestskom úrade v Nitre vyzeralo. Teraz však prinášame vyjadrenie víťaza Ceny diváka a komentár Piotra Pustelnika, ktorý získal Hlavnú cenu festivalu.

Hulík šokovaný hojnou účasťou

Po hlavnom programe, ktorý priniesol množstvo zaujímavých prezentácií a filmov, nasledovalo odovzdávanie cien. Cenu diváka, ktorá sa na festivale odovzdáva už od druhého ročníka tohto podujatia, získal slovenský prírodovedec, dokumentarista a fotograf Tomáš Hulík s filmom Divoké Slovensko. „Aj keď na moju veľkú škodu som sa mohol jubilejného ročníka zúčastniť iba na premietaní filmu Divoké Slovensko a následnej besede, bol som veľmi milo prekvapený, až šokovaný hojnou účasťou návštevníkov festivalu. Aj pre to enormné množstvo ľudí, som veľmi rád, že vybrali a hlasovali za môj film. Pre nás tvorcov je to asi to najlepšie vyznamenanie a uznanie našej práce, práve takéto ocenenia si osobne vážim najviac, pretože filmy robíme najmä pre ľudí. Divákom a organizátorom festivalu by sa veľmi rád úprimne poďakoval,“ uviedol Hulík po získaní ceny.

Sny a túžby malého chlapca

Cenu poroty v kategórii fotografia si za svoju vystavenú kolekciu odniesol Jozef Sádecký. Po prvýkrát bola na festivale udelená aj Hlavná cena festivalu, ktorú získal poľský horolezec Piotr Pustelnik, ktorý vo svojej prezentácii pútavým spôsobom predstavil svoj horolezecký život a cestu na 14 osemtisícoviek. „Bol to príbeh o tom, ako som objavil horolezectvo ako najväčšiu vášeň a životnú cestu zároveň. Príbeh o mladom chlapcovi, ktorý odkráčal z Tatier až do Himalájí splniť si všetky sny a túžby,“ komentoval svoju prezentáciu Pustelnik, ktorý po jej skončení ešte dlho odpovedal na otázky divákov.

Ďalšie fotografie z festivalu aj ocenených dobrodruhov si pozrite vo fotogalérii.

Foto: P. Michalík, J. Sádecký

Vysoké Hory Nitra ocenili najlepšie prezentácie: Takto sa vyjadril držiteľ Ceny
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM