Lucia Lauková Správy

VÝSLEDKY HLASOVANIA: Názov polyfunkčného komplexu Townhill v Nitre zmenia

Verejné hlasovanie rozhodlo o definitívnom názve pripravovaného komplexu v centre Nitry. Anglický názov niesť nebude.

Ilustračný obrázok k článku VÝSLEDKY HLASOVANIA: Názov polyfunkčného komplexu Townhill v Nitre zmenia
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali od 6. do 19. novembra prebiehalo verejné hlasovanie o zmene názve polyfunkčného objektu doposiaľ známom najmä ako Townhill. Realizátorom projektu je investičná skupina Proxenta. Aký názov bude niesť plánovaná výstavba, ste takto mohli rozhodnúť aj vy. Ešte pred zverejnením hlasovania bola už v obehu petícia, ktorá požadovala prerušenie výstavby, ale aj spomínanú zmenu názvu.

Vyhral Tabáň

Do hlasovania sa zapojilo 3084 ľudí. V ponuke boli 4 návrhy, a to Tabáň, Palánok, Pod Vŕškom a Townhill. „S veľkým náskokom sa víťazom hlasovania stal názov Tabáň, ktorý oproti druhému v poradí, Palánku, získal o 18 percent viac hlasov. Na treťom mieste skončil názov Pod Vŕškom a na poslednom Townhill,“ informovala Renata Domčeková zo spoločnosti Proxenta.

Autor petície týkajúcej sa projektu upozornil, že ani ponúknuté názvy nie sú rýdzo slovenské, ako investor uvádzal. „Pomenovania, ako Tabáň, Molnoš, Tormoš, Gýmeš, Ireg a iné, boli prevzaté z maďarského jazyka,“ hovorí autor petície Ivan Naščák.

Polyfunkčný komplex

Ako uvádza Renata Domčeková, Tabáň je rozsiahly projekt s výnimočnou lokalitou v samotnom centre Nitry, ktorý prinesie vo vysokom štandarde byty, kancelárske priestory a obchodné priestory. „Obchodné priestory s rozlohou 2 769 m2 v prvom nadzemnom podlaží budú situované po obvode celého polyfunkčného komplexu a administratívne priestory s rozlohou 6 504 m2 sa budú nachádzať na Štúrovej ulici. Celkovo sa bude v objekte nachádzať 258 bytov a apartmánov (2-izbové, 3-izbové, 4-izbové byty a dvojpodlažné mezonety s terasami). Sadové úpravy celej lokality budú v rozsahu 2 730 m2 zelených plôch vrátane oddychového vnútorného nádvoria,“ dodala Renata Domčeková, zo spoločnosti Proxenta.

Výsledky verejného hlasovania:

  1. Tabáň 1 473 (47,8 %) hlasov
  2. Palánok 912 (29,6 %) hlasov
  3. Townhill 264 (8,6 %) hlasov
  4. Pod Vŕškom 435 (14,1 %) hlasov

Foto: ilustračné

Zdroj: Proxenta
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM