Rastislav Búgel Samospráva

Vyšla nová kniha o Nitre: Je plná krásnych fotografií

Nová kniha plná pekných fotografií a zaujímavých textov sa dostáva medzi čitateľov. Približuje fotografickú stránku mesta všetkým návštevníkom.

Ilustračný obrázok k článku Vyšla nová kniha o Nitre: Je plná krásnych fotografií
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nová knižná publikácia s názvom „Nitra- Objav mesto, zaži príbeh“ sa v týchto dňoch dostáva do rúk čitateľov. Vydaná bola pri príležitosti 1150. výročia príchodu vierozvestcov na územie Veľkej Moravy. V knihe nájdeme množstvo fotografií súčasnej Nitry. „Prostredníctvom fotografií má čitateľ možnosť spoznať nevšedné pohľady na známe lokality, ale i nádherné, dosiaľ nepovšimnuté zákutia a detaily mestskej architektúry," informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu.

Vhodne zvolený text

V novej knihe by sa mohlo zdať, že ide hlavne o fotografickú stránku nášho mesta. Kniha je však plná sprievodných textov, ktoré dopĺňajú obrazovú zložku. Informujú o minulosti a súčasnosti nášho mesta. „Tvorcovia tejto reprezentatívnej knižnej publikácie veria, že si nájde čestné miesto nielen v knižniciach Nitranov a obdivovateľov nášho mesta, ale najmä návštevníkov a hostí, ktorí do Nitry zavítajú a chcú si na pamiatku niečo odniesť,“ dodáva Synaková.

Slávnostné predstavenie knihy bude v sobotu 18. mája v nitrianskej Synagóge.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM