Rastislav Búgel Hokej

Vyrovnaný hokej až do konca: Nitra zdolala Poprad po predĺžení!

Nabitá Nitra aréna bola svedkom poriadne dramatického zápasu. Druhá Nitra privítala len o dve priečky nižšie postavený Poprad, no rozdiel medzi oboma celkami je 17 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Vyrovnaný hokej až do konca: Nitra zdolala Poprad po predĺžení!
Foto: Rastislav Búgel

Napriek tomu sa vedenia ujali hostia, keď už v 52. sekunde stretnutia skóroval po nájazde na dvakrát Lapšanský. Nitre však stačilo len 21 sekúnd na vyrovnanie, po akcii Henricha Ručkaya s Kováčikom skóroval Lelkeš. Sústavný tlak domácich napokon do gólu nevyústil, a tak celky odchádzali na prvú prestávku za zmierlivého stavu 1:1.

Vyrovnaný priebeh

V úvode druhej tretiny vrazil domáci Lukáš Novák na mantinel Jáchyma, ktorý musel ísť do nemocnice s podozrením na zlomeninu kľúčnej kosti. Nitrianskeho hráča poslal rozhodca predčasne sa osprchovať, no následnú 5-minútovú presilovú hru hostia na strelenie gólu nevyužili. V 37. minúte však pri hre 4 na 4 zatiahol Popradčan Mlynarovič puk do tretiny domácich, posunul ho voľnému Sýkorovi, ktorý prestrelil Kristana. Šesť sekúnd pred druhou sirénou Nitrania opäť vyrovnali, Stümpel poslal dopredu kanoniera Tománka a ten už vedel čo má s pukom urobiť – 2:2.

Výhra po predĺžení

V 55. minúte mal skvelú príležitosť dostať hostí znovu do vedenia Lapšanský no svoj brejk na strelenie gólu nevyužil. Nasledovalo predĺženie, no trvalo iba 42 sekúnd, po Königovej strele poslal puk do vlastnej brány obranca hostí Gaborčík a Nitra tak opäť vyhrala – 3:2.

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HK Poprad 3:2 pp
36
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM