Lucia Lauková Správy Samospráva

Vyjadrite svoj názor na rezidentské parkovanie v Nitre: Mesto si robí prieskum

Mesto Nitra vyzýva svojich obyvateľov aby vyjadrili svoj názor na zavedenie nového systému parkovania. V ankete vás čaká viacero dôležitých otázok.

Ilustračný obrázok k článku Vyjadrite svoj názor na rezidentské parkovanie v Nitre: Mesto si robí prieskum
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

V júni tohto roka schválili mestskí poslanci návrh systémových opatrení, ktoré majú regulovať a zlepšiť situáciu s parkovaním na sídliskách Klokočina, Čermáň, Diely a Chrenová. Na vtedajšom zastupiteľstve avizoval primátor Jozef Dvonč, že k problému, ktorým sa zaoberá pracovná skupina odporúča prizvať aj obyvateľov dotknutých častí. „Jej členom sme odporučili, aby si prizvali aj ľudí zo sídlisk a domových dôverníkov, ktorí často poznajú situáciu na jednotlivých uliciach najlepšie,“ povedal ešte v júni Dvonč.

Obyvatelia Nitry majú teraz jedinečnú možnosť vyjadriť svoj názor na zavedenie regulácie parkovania vo svojej obytnej časti. Formou ankety kladie mesto viacero dôležitých otázok. „Pripravili sme anketu s niekoľkými otázkami a žiadame občanov, aby v prípadne záujmu odpovedali na otázky,“ informuje web mesta Nitra.

Ako sa uvádza na mestskom webe prieskum bude vyhodnotený a v spolupráci s pracovnou komisiou bude mesto pokračovať v riešení parkovania. Anketu mesta Nitra pre zavedenie regulácie parkovania nájdete TU!

Môže vás zaujímať:

Mesto chce zaviesť rezidenčný systém parkovania na sídliskách: Návrh obsahuje 5 základých opatrení

V parkovaní v Nitre nastanú zmeny: Vodiči, pozrite sa koho sa nové pravidlá týkajú

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM