Rastislav Búgel Krimi

V Nitre sa zatýkalo, policajti zablokovali auto: Na Dolnozoborskej zadržali hľadaného muža!

Odsúdeného Nitrana, ktorý podľa polície nenastúpil do výkonu trestu, vypátrali policajti za jeden deň. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa zatýkalo, policajti zablokovali auto: Na Dolnozoborskej zadržali hľadaného muža!
Zdroj: TASR

„Ide o Ivana H. z Nitry, po ktorom polícia pátrala presne jeden deň. Súd ho odsúdil na trest odňatia slobody pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami,“ vysvetlil.

Pomohla zásahová skupina

Do výkonu uloženého trestu podľa hovorcu Ivan H. nenastúpil, čo vzbudilo u sudcu obavu, že sa bude spravodlivosti vyhýbať. Krajský súd v Trnave preto na neho vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. „Po doručení príkazu polície si hľadaného vzali na mušku cieľoví pátrači z Prezídia Policajného zboru. Vzhľadom na páchateľa si na pomoc zavolali aj zásahovú skupinu Národnej kriminálnej agentúry,“ uviedol Slivka.

Zablokovali mu auto

Vo štvrtok 10. apríla sa začalo pátranie po osobe a po získaní informácií o mieste, kde sa zdržiava, policajti naplánovali akciu. „Netrvalo ani deň a osobu v piatok ráno (11.4.) o 09:30 hodine zadržali zablokovaním vozidla, ktoré riadil. Miesto vybrali mimo nezúčastnených osôb v Nitre na Dolnozoborskej ulici, počas poslednej jazdy hľadaného na slobode,“ konštatoval Slivka. Dodal, že zadržaného následne eskortovali do najbližšieho ústavu na výkon trestu odňatia slobody a pátranie tak mohlo byť odvolané.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM