Správy

Vyhrňte si rukávy: Do Týždňa dobrovoľníctva sa v Nitre môžete zapojiť aj VY!

Chceli by ste spraviť dobrý skutok? Už onedlho budete mať skvelú príležitosť. Prihlásiť sa môžete na niekoľko kliknutí.

Ilustračný obrázok k článku Vyhrňte si rukávy: Do Týždňa dobrovoľníctva sa v Nitre môžete zapojiť aj VY!
Zdroj: TASR

Do aktuálneho ročníka Týždňa dobrovoľníctva sa opäť zapoja aj aktívni ľudia z Nitrianskeho regiónu. Ako uviedli organizátori, 14. ročník kampane sa uskutoční od 16. do 22. septembra.

Kto sa zapojil?

Tento rok sa prihlásilo 21 organizácií s 30 rôznymi aktivitami.

„Do kampane sa zapojili občianske združenia, školy, centrá voľného času, knižnice, múzeá, zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb, samosprávy a mnohé ďalšie. Dobrovoľníci si môžu vyskúšať rôzne činnosti, od manuálnych, revitalizačných a upratovacích prác cez prípravu podujatí či rôzne zbierky alebo priamy kontakt s klientmi rôznych zariadení,“ uviedla koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva v Nitrianskom kraji Andrea Kosír Hugáňová.

Prečítajte si tiež

Prejavili záujem

Ako pripomenula, do nového ročníka Týždňa dobrovoľníctva sa dá prihlásiť do 16. septembra prostredníctvom oficiálneho webu podujatia.

„Na stránke sa dobrovoľník zaregistruje a následne si vyberie z pestrej ponuky aktivít. Prihlasovanie dobrovoľníkov do Týždňa dobrovoľníctva sa v Nitre črtá nádejne. Okrem prihlásených jednotlivcov prejavili záujem pomáhať aj dve firmy so svojimi pracovníkmi,“ povedala Kosír Hugáňová.

Počas Týždňa dobrovoľníctva si rôzne organizácie pripravili aktivity v exteriéri i v interiéri. „Dobrovoľníci tak majú možnosť získať viac informácií o činnosti týchto organizácií. Zapojené inštitúcie si zasa môžu nájsť pravidelných dobrovoľníkov, ktorý sa môžu stať časom súčasťou ich kolektívu,“ doplnila Kosír Hugáňová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM