Rastislav Búgel Futbal

Výhra po jedenástich kolách: Futbalisti si poradili so Senicou!

Nitrania v tomto ročníku Corgoň ligy ešte nezvíťazili a pred súbojom s tretími Seničanmi sa posilnili o ďalších dvoch hráčov – na hosťovanie zo Slovana Bratislava prišli Tomáš Bagi a Adrián Čermák.

Ilustračný obrázok k článku Výhra po jedenástich kolách: Futbalisti si poradili so Senicou!
Zdroj: Webnoviny.sk

Po opatrnejšom úvode sa do prvej sľubnej príležitosti dostal domáci Turčák, s jeho slabým zakončením však Šulla nemal problémy. V 18. minúte nechýbalo veľa a domáci mohli viesť, Gajdošov pekný pokus o prelobovanie však skončil nad senickou bránou. Nitrania boli aktívnejší a o 3 minúty prenikol do šestnástky Cleber, brankára hostí však nenachytal. V 33. minúte potiahol peknú akciu Hála a Gajdoš pálil nad. O 2 minúty na opačnej strane nebezpečne zaútočili Záhoráci, Tsoumou vysunul Kalabišku, ale toho Perniš skvelým zákrokom vychytal. Vynikajúci zákrok vytiahol na druhej strane aj brankár Šulla, keď svoje mužstvo podržal pri nájazde Hálu. V nadstavenom čase zo štandardky ešte pohrozil kapitán hostí Kóňa, ale jeho pokus skončil na hornej sieti.

Cleberov úspech

Seničania do druhého polčasu prestriedali, keď nastúpili Piroska a Hiago, prvú šancu však mali domáci. Cleber poslal strieľanú loptu pred bránu, ale Hála na ňu nedočiahol. Aktívny Cleber predviedol v 61. minúte krásnu akciu, preštrikoval sa až pred Šullu, zakončil však len do pravej žrde. O 3 minúty Cleber posunul Gajdošovi a jeho prudká tečovaná strela letela nad. V 71. minúte sa veľmi dobre hrajúci Cleber dočkal, keď z 20 m prízemnou strelou rozvlnil sieť za Šullovým chrbtom. Seničania potom zlepšili pohyb a dostali sa aj do dvoch príležitostí, ale Piroska ani Kóňa neboli úspešní. Domáci si už potom postrážili svoje tesné vedenie a konečne sa dočkali prvej výhry.

Vladimír Koník, tréner Nitry: „Do zápasu sme išli síce s určitou pokorou, ale už po zápase so Slovanom som videl na hráčoch, že s týmto naším stavom chcú niečo robiť. Potrebovali sme sa konečne chytiť. V dnešnom zápase sme celkom dobre behali. Veľmi si vážim tieto tri body, pre nás je to dobrý impulz.“

Eduard Pagáč, tréner Senice: „Domácim gratulujem k víťazstvu. Dnes to bolo z našej strany zlé. Futbal sa totiž bez pohybu a bez srdca hrať nedá.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM