Rastislav Búgel Rôzne

Vychutnali si punč a pomohli hospicu: TAKÚTO sumu vyzbierali v Nitre!

Sumou 4500 eur podporili počas tohto víkendu návštevníci nitrianskeho vianočného mestečka Hospic – dom pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre. Peniaze vyzbierali členovia nitrianskeho centra Maltézskej pomoci, ktorí vo svojom charitatívnom stánku na Svätoplukovom námestí podávali vianočný punč.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnali si punč a pomohli hospicu: TAKÚTO sumu vyzbierali v Nitre!
Foto: Rastislav Búgel

„Celý vyzbieraný obnos finančných prostriedkov bez akéhokoľvek odrátania vstupných nákladov poputuje na účet hospicu na zabezpečenie prevádzky mobilnej hospicovej starostlivosti,“ informoval za organizátorov štvrtého ročníka podujatia Tibor Ujlacký.

Zástupcovia Maltézskej pomoci predajom vianočného punču doteraz podporili nitriansky hospic, nad ktorým majú patronát, sumou vyše 13 000 eur. Vlani vyzbierali 4000 eur, ktoré slúžili na zakúpenie zdvíhacieho zariadenia a antidekubitných matracov pre imobilných a ležiacich klientov hospicu. Návštevníci maltézskeho stánku sa mohli počas víkendu zoznámiť s históriou, súčasnosťou, ale aj aktivitami rádu vo svete a zvlášť na území mesta Nitra. Zástupcovia nitrianskeho centra Maltézskej pomoci spolu s oddielom skautov z Nitry odovzdali obyvateľom mesta Betlehemské svetlo privezené z Betlehema cez Viedeň do Nitry.

Hospic – dom pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre je neštátnym zdravotníckym zariadením so zameraním na poskytovanie paliatívnej starostlivosti zomierajúcim pacientom. Maltézski rytieri chcú svojou aktivitou vstúpiť do povedomia verejnosti a vzbudiť záujem spoločnosti o dobrovoľníctvo, solidaritu a súcit s chudobnými, chorými a trpiacimi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM