Rastislav Búgel Kultúra

Vychutnajte si japonské divadlo pod holým nebom

Milovníci dramatického umenia sa môžu v Nitre zoznámiť s tradičným japonským divadlom nó. Japonské veľvyslanectvo zorganizuje v Mestskom parku na Sihoti workshop, ktorý predstaví tento druh umenia starého viac ako 700 rokov.

**„UNESCO v roku 2008 vyhlásilo nó dokonca za svetové nehmotné kultúrne dedičstvo. Tvorivá dielňa ponúkne príležitosť vstúpiť do sveta divadla nó, dozvedieť sa mnohé nielen o jeho bohatej histórii, unikátnom speve utai, ale i o prepracovanom dizajne masiek, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou jednotlivých predstavení,“ **informovala Zuzana Želinská z Japonského veľvyslanectva v SR.

Divadelné umenie nó predvedie súbor Yamamoto Noh-gakudo z Osaky, ktoré ešte v roku 1921 založil Hiroyuki Yamamoto. Jeho členovia odohrajú predstavenia divadla nó s názvom „Hagoromo – plášť z peria“ 21. augusta 2012 v Mestskom parku v Nitre.

Ponorte sa do minulosti nášho mesta.[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.138076_Ces­ta-za-minulostou:-Nitra-vtedy-a-dnes]Fotografie nájdete TU![/link]

Nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM