Lucia Lauková Správy

Vybrali viac ako 270-tisíc na pokutách: TÁTO ulica zamestnávala vlani Mestskú políciu najviac

Na dennom poriadku riešia nitrianski mestskí policajti rôzne porušovanie pravidiel či priestupky. Mestská polícia prezradila, ktorá ulica ich zamestnávala najviac a koľko riešili v uplynulom roku priestupkov.

Ilustračný obrázok k článku Vybrali viac ako 270-tisíc na pokutách: TÁTO ulica zamestnávala vlani Mestskú políciu najviac
Foto: Rastislav Búgel

Porušovanie dopravných pravidiel, popíjanie alkoholu na zakázaných miestach, fajčenie na autobusových zastávkach a rušenie nočného pokoja patrili vlani k najčastejším priestupkom, ktoré museli riešiť príslušníci Mestskej polície (MsP) v Nitre. Celkovo zistili v priebehu minulého roka 19 213 priestupkov a na pokutách a sankčných poplatkoch vybrali 277 405 eur. Ako uviedol náčelník MsP Erik Duchoň, priemerná výška uloženej blokovej pokuty bola 21 eur.

Najviac práce bolo na Mostnej

K častým priestupkom podľa jeho slov dochádzalo aj v oblasti verejného poriadku. Pozornosť mestskej polície sa aj vlani zameriavala predovšetkým na Mostnú ulicu, na ktorej sa koncentrujú zábavné podniky a diskotéky. „Schádzajú sa tu mladí ľudia z dôvodu vyhľadávania zábavy v početných nočných podnikoch. Aj napriek stálej prítomnosti hliadok mestskej polície a Policajného zboru SR a ich pomerne častým zákrokom, pri ktorých ešte v prvopočiatku eliminujú protiprávne konania, nedochádza k úplnému zabráneniu narúšania verejného poriadku, znečisťovania verejného priestranstva a rušeniu nočného pokoja,“ konštatoval Duchoň.

Pomáha kamerový systém

Mestským policajtom pri práci pomáhajú aj bezpečnostné kamery, ktorých je momentálne na území Nitry rozmiestnených 39. V priebehu minulého roka sa vďaka nim podarili zaznamenať 1587 udalostí. Kamerový systém zachytil 34 prípadov fyzického napadnutia a rôznych konfliktov medzi jednotlivcami i skupinami osôb, ku ktorým došlo na Mostnej ulici a v jej okolí.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM