Hokej

Všetci do Trenčína, láka fanklub: Čo by sa muselo stať, aby Nitra VYPADLA z ligy?

Situácia na spodku ligovej tabuľky je zamotaná, no Nitra má všetko vo vlastných rukách. Fanklub pripravil výjazd na dôležitý zápas. Vedenie klubu naopak naštartovalo kalkulačku.

Ilustračný obrázok k článku Všetci do Trenčína, láka fanklub: Čo by sa muselo stať, aby Nitra VYPADLA z ligy?
Zdroj: Rastislav Búgel

Hokejová Nitra je aktuálne na desiatom mieste, ktoré jej zabezpečuje udržanie ligovej príslušnosti a navyše účasť v predkole play-off. Sú pred ňou ešte dva zápasy, a tak stále nič nemá isté.

Všetci do Trenčína!

Najbližšie HK Nitra čaká dôležitý zápas v Trenčíne. Práve Duklu môže Nitra v prípade úspechu v posledných dvoch kolách základnej časti dokonca predbehnúť a posunúť sa na konečné deviate miesto. Fanúšikovia sa tak začali mobilizovať.

„Prihlasuj sa na výjazd do Trenčína. V Trenčíne sme si vždy vedeli spraviť domácu atmosféru a takisto to musí byť aj teraz,“ napísal fanklub na sociálnej sieti.

Výjazd fanúšikov Nitry do Trenčína sa uskutoční v piatok 3. marca. Odchod od zimného štadióna je naplánovaný na 15.30 hodinu (hrá sa o 18.00). Prihlasovať sa na výjazd môžu fanúšikovia do stredy 1. marca do 20.00 hodiny. Cena pre členov fanklubu je 17 eur, pre „nefanklubákov“ 20 eur. „Cena je orientačná a bude spresnená v závislosti od počtu prihlásených, príp. sponzoringu,“ upozorňuje fanklub.

Prečítajte si tiež

Naštartovali kalkulačky

Ako sme spomenuli, Nitru čakajú posledné dva zápasy základnej časti. Spodok tabuľky je poriadne zamotaný a môže priniesť hneď niekoľko scenárov.

„Ak Nitra získa z dvojzápasu vonku Trenčín a doma Mikuláš aspoň bod, je definitívne zachránená a zároveň je definitívne v predkole. A nemusí pozerať na iných. Ak Prešov v záverečných troch kolách stratí aspoň bod, Nitra je tiež definitívne zachránená,“ informuje HK Nitra s tým, že ak Liptáci v piatok stratia aspoň bod so Slovanom, Corgoni sú rovnako zachránení a o kvalifikácii rozhodnú zápasy Prešova.

Stále je však v hre scenár, kedy by Nitra stratila ligovú príslušnosť. Kedy sa tak môže stať? Bolo by to v prípade, ak by Nitra v piatok prehrala v riadnom hracom čase, Mikuláš vyhral za tri body a Prešov vyhrá všetky tri zostávajúce zápasy. Vytvorila by sa tabuľka troch tímov, ktoré by mali 61 bodov.

„V praxi to znamená, že ak by mala rozhodovať táto mini tabuľka, Mikuláš musí posledný zápas vyhrať v Nitre o štyri góly, aby Nitra vypadla. Toto je vlastne jediný možný scenár, ktorý Nitru pošle o ligu nižšie,“ dodáva HK Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM