Webnoviny - Krimi

Vrtuľník lietal k nehodám aj pre zraneného turistu

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej služby letela k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Kameničná v okrese Komárno.

Osobné auto sa pravdepodobne po šmyku dostalo do poľa. V aute sa viezla matka s dvoma deťmi, 4-ročné dievča utrpelo vážnejšie zranenia. S podozrením na poranenie hlavy previezli leteckí záchranári pacientku v stabilizovanom stave do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave na Kramároch, na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny. Na mieste zasahovali aj posádky Rýchlej lekárskej pomoci z Komárna a Hurbanova.

Na ceste v oblasti pod Šútovskými vodopádmi pomáhali vrtuľníkoví záchranári po čelnej zrážke dvoch osobných áut. Žilinská posádka vrtuľníkových záchranárov ošetrovala približne 30-ročnú pacientku z Poľska, ktorá utrpela pri nehode vážne poranenie brucha. O dovedna sedem zranených sa okrem leteckých záchranárov postarali aj posádky Rýchlej lekárskej pomoci z Martina a Rýchlej zdravotnej pomoci Kraľovany. Vrtuľník zranenú Poľku transportoval do Martinskej Fakultnej nemocnice. Pacientka je už na operačnej sále.

Vrtuľník z Popradu letel popoludní do Nízkych Tatier. Skupina turistov z hrebeňa neďaleko Štefánikovej chaty žiadala o pomoc pre svojho kolegu. Ten sa pošmykol na tvrdom snehovom poli a pri následnom páde narazil hlavou do skaly. 31-ročný muž z Liptovského Hrádku si nepamätal na okolnosti pádu, mal povrchové poranenia hlavy. Leteckí záchranári ho ošetrili, naložili na palubu vrtuľníka a transportovali na Centrálny príjem do Nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Agentúru SITA informovala Sylvia Galajda z AIR-TRANSPORT EUROPE.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM