Správy

Vrchol PIATEJ vlny? V marci zomrelo v Nitre vyše 40 covidových pacientov

V nitrianskej nemocnici sa starajú o takmer 70 pozitívnych pacientov. Čísla obetí pandémie Covid-19 sú stále vysoké.

Ilustračný obrázok k článku Vrchol PIATEJ vlny? V marci zomrelo v Nitre vyše 40 covidových pacientov
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V marci zomrelo v nitrianskej nemocnici 43 pacientov na ochorenie Covid-19. „Aktuálne máme hospitalizovaných 66 COVID pozitívnych pacientov, z tohto počtu sú ventilovaní 3,“ uviedla v stredu 30. marca hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Omikron na vrchole

O blížiacom sa vrchole piatej vlny pandémie koronavírusu písal nedávno aj lekár Peter Sabaka. „Všetci sme dúfali, že v tomto čase budeme stabilne zostupovať z vrcholu štvrtej vlny a v nemocniciach si budeme môcť prvýkrát od septembra 2021 vydýchnuť. Vírus nám ale zasa predviedol čo dokáže evolúcia. Vznikol subvariant Omikronu BA.2. Ten je asi 1.5× infekčnejší čo stačí na to, že vyvolá opätovný nárast počtu nových prípadov a žiaľ aj počtu hospitalizácií,“ napísal pred pár dňami na sociálnej sieti.

Ako je to v Nitre?

Nevydýchli si ani zdravotníci v Nitre. „Počty pacientov hospitalizovaných na ochorenie COVID-19 sa držia konštante na úrovni 60–70 pacientov, pričom tie počty neklesajú, ale ani zatiaľ dramaticky nestúpajú,“ skonštatovala hovorkyňa nemocnice.

Od začiatku pandémie podľahlo na Slovensku koronavírusu 19 334 ľudí. V nemocniciach bolo celkovo doposiaľ hospitalizovaných 94 900 pacientov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM