Monika Földešiová Futbal

Vrabec a Berta skončili

Futbalistov FC Nitra už nepovedú tréneri Ivan Vrabec a Roman Berta, predstavenstvo klubu ich odvolalo po majstrovskom zápase Corgoň ligy v Trnave (1:4).

Futbalistov FC Nitra už nepovedú tréneri Ivan Vrabec a Roman Berta, predstavenstvo klubu ich odvolalo po majstrovskom zápase Corgoň ligy v Trnave (1:4). Nitra po troch jarných prehrách spadla v Corgoň lige na desiate miesto tabuľky a čakajú ju tvrdé záchranárske práce.
„Vedením mužstva od pondelka je poverený doterajší koordinátor mládeže Cyril Stachura. V realizačnom tíme ostávajú naďalej Igor Demo a Igor Mesároš. Dôvodom zmeny boli výsledky v prvých troch zápasoch jarnej časti sezóny. Predstavenstvo FC Nitra, a.s. si od zmeny sľubuje herný aj výsledkový obrat v nasledujúcich zápasoch. Vedenie klubu ďakuje pánovi Vrabcovi a Bertovi za ich odvedenú prácu a želá veľa športových, ako aj osobných úspechov,“ informoval klub na oficiálnom webe.
Stachura už skúseností zo záchranárskych prác v Nitre má, v sezóne 2009/2010 so srbským kolegom Kurčubičom výraznou mierou dopomohol k záchrane klubu medzi slovenskou futbalovou elitou. „Teraz pre nás začína súťaž, na odohrané tri kolá treba zabudnúť, pretože počnúc pondelkom začína tvrdý boj. To si musí uvedomiť každý,“ cituje klubový web skúseného trénera, ktorý je okrem svojich štácií v nitrianskom mládežníckom prostredí známy aj z účinkovania pri prvom tíme Spartaku Trnava.
Vrabec je už šiestym odvolaným trénerom v corgoňligovej sezóne 2010/2011, prvým na jar. Nitra menila hlavného kouča už druhýkrát, Vrabec naskočil na post pred posledným jesenným kolom za „dovolenkujúceho“ trénera Ivana Galáda, ktorý už momentálne vedie slovenskú reprezentáciu do 21 rokov. Okrem Nitry menili v prebiehajúcom ročníku trénerov aj v Prešove (Pecko za Pivarníka), Košiciach (Tarkovič za Djuroviča), Ružomberku (Milojevič za Jurkemika), Slovane (Jarolím za Jankecha) a Banskej Bystrici (Zaťko za Marka).

Prehľad trénerských zmien v CL 2010/2011:
1. FC Tatran Prešov: Roman Pivarník – Ladislav Pecko
MFK Košice: Žarko Djurovič – Štefan Tarkovič
MFK Ružomberok: Ladislav Jurkemik – Goran Milojevič
Slovan Bratislava: Jozef Jankech – Karel Jarolím
Dukla Banská Bystrica: Karol Marko – Štefan Zaťko
FC Nitra: Ivan Galád (čerpá si dovolenku) – Ivan Vrabec

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM