Lucia Lauková Šport Iné športy

Volejbalová Nitra má za sebou úspešný víkend: Na konto si pripísala dve výhry

Volejbalový klub z Nitry pokračoval na víťaznej vlne aj počas uplynulého víkendu. Tím spod Zobora nezastavili ani súperi z Prešova či Prievidze.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalová Nitra má za sebou úspešný víkend: Na konto si pripísala dve výhry
12
Galéria
Foto: Monika Földešiová

Prvý zápas nadstavby najvyššej súťaže absolvovali hráči volejbalového klubu Bystrina SPU Nitra v sobotu 7. januára. Na domácej palubovke privítali Nitrania VK Mirad PU Prešov. V slovenskej extralige porazila Nitra súpera z Prešova 3:1. Zápas trval 87 minút. Rozhodovali hráči Mokrý a Sluk.

VK Bystrina SPU Nitra VK MIRAD PU Prešov 3:1 (13, 19, 14, 17)

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Vstúpili sme do nadstavby víťazne, ale ten výkon sa mi nepáčil. Vzhľadom k tomu, že Prešov prišiel trochu oslabení a hral v inej zostave, sme po prvom sete poľavili a hráči si hrali, čo chceli. Nedodržiavali sa taktické pokyny, mohli sme mať oveľa viacej blokov, oveľa viacej obrán, v ktorých sme hrali dnes naozaj veľmi zle. Nikdy sa takéto výkony u nás neopakujú, dúfam preto, že zajtra proti Prievidzi to bude oveľa jednoduchšie,“ uviedol pre klubový web Marek Kardoš.

FOTO: Volejbalový zápas Nitra - Prešov
12
Galéria
Foto: Monika Földešiová

Na druhý deň, 8. januára čakal Nitru zápas s Prievidzou opäť na domácej palubovke v Mestskej hale na Klokočine. S výkonom domácich bol tréner Nitry Marek Kardoš narozdiel od predošlého zápasu s Prešovom (3:1) už výrazne spokojnejší. Prievidzu zdolali naši volejbalisti 3:0. Domáci volejbalový klub spod Zobora tak ani po tomto zápase nepocítil smútok z prehry. Zápas trval 71 minút, rozhodovali Kováč a Hodoň. VK Bystrina SPU Nitra tak po tomto víkende ostáva v pozícii lídra v skupine o 1. až 5. miesto.

VK Bystrina SPU Nitra VK Prievidza 3:0 (19, 23, 15)

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Dnes diametrálne odlišný zápas ako včera, mali sme veľmi dobrý útok, dobrú obranu a čítali sme hru nahrávača. Predviedli sme veľmi zodpovedný výkon, až na jeden moment sme všetko dodržali. Momentálny výkon nám stačí na to, aby sme v extralige vyhrávali. Urobili sme si pred slovenskými mančaftmi značný náskok, teraz sa môžeme sústrediť na iné veci, napr. MEVZA Cup. Čakajú nás aj zápasy vonku a tam sa ukáže, v akom stave môžeme hrať play of , keďže doma vyhrávame,“ povedal pre web klubu tréner Nitry Marek Kardoš.

FOTO: Volejbalový zápas Nitra - Prievidza
11
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM