Rastislav Búgel Iné športy

Volejbalisti si poistili druhé miesto: V Nitre zdolali výber Rakúska

Slovenskí volejbaloví reprezentanti vstúpili víťazne do posledného štvrtého turnaja A-skupiny Európskej ligy. V nitrianskej Mestskej športovej hale na Klokočine zdolali zverenci trénera Štefana Chrtianskeho Rakúsko hladko 3:0 a v tabuľke si poistili druhú priečku.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti si poistili druhé miesto: V Nitre zdolali výber Rakúska
Foto: Rastislav Búgel

Slováci si pri Patákovom servise hneď v úvode vypracovali brejk a viedli 2:0. Hostia však kontrovali, eso dal Zass, na sieti sa presadil Wohlfahrtstätter a súper viedol 4:3. Rakúšania sa potom dostali do vedenia 9:6 a tréner Chrtiansky si vyžiadal timeout. Hostia viedli na technickom timeoute 12:7, ale Slováci opäť pri Patákovom servise získali brejky a znížili na 10:12. Po oddychovom čase Rakúska pokračovali Slováci v bodovej sérii a po blokoch Kašpera a Chrtianskeho získali vedenie 13:12. Po bloku Piovarčiho získali Slováci pri servise Bencza brejk a viedli 17:15. Slováci koncovku zvládli a v poradí druhý setbal využil Paták – 21:18.

Zlepšili hru

V druhom sete viedli Slováci 3:0 a po ese Chrtianskeho 6:3. Domáci volejbalisti mali navrch a po úspešnom dvojbloku Kašper – Bencz viedli už 9:5. Slováci hrali v tehto časti veľmi dobre, súpera dostávali pod tlak servisom a kvalitnou obranou. Postupne si vypracovali až päťbodový náskok a viedli 17:12. V závere setu nepripustili žiadnu drámu a druhý set vyhrali hladko 21:14.

Do tretice všetko dobré

Slováci pokračovali v dobrom výkone aj v treťom dejstve a rýchlo si vypracovali brejk – 5:3. Rakúšania sa však nevzdávali a univerzál Zass vyrovnal na 6:6. Na technickom timeoute vyhrávali domáci volejbalisti 12:10. Slováci boli pánmi na ihrisku a Bencz útokom po čiare zvýšil už na 15:12. V koncovke znížil Blagojevič esom na 17:18 z pohľadu hostí a tréner Chrtiansky si zobral timeout. Po oddychu dal hosťujúci hráč druhé eso po sebe a za stavu 18:18 nasledoval druhý timeout Slovákov. Potom získali Slováci dva body zásluhou Chrtianskeho a mali k dispozícii prvý mečbal – 20:18. Hneď prvý využili, keď Zass zasmečoval do autu.

Štefan Chrtiansky, tréner SR: „Podali sme slušný, vyrovnaný výkon, každý hráč si odviedol svoje. Musím trochu vyzdvihnúť Milana Bencza, ktorý aj napriek problémom s achillovou pätou odohral veľmi dobrý zápas a bol našim najlepším hráčom. Úvod bol trochu slabší, ale potom sme sa zlepšili na podaní, tým pádom lepšie fungovala obrana na sieti a zaslúžene sme vyhrali.“

Slovensko - Rakúsko 3:0
31
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM