Lucia Lauková Šport Iné športy

Volejbalisti opäť víťazne: Nitra zdolala súpera z Komárna, FOTO

Nitrianskym volejbalistom sa podarilo vyhrať ďalší zápas. Zverenci Mareka Kardoša, si poradili s mužstvom reprezentačného trénera Palguta.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti opäť víťazne: Nitra zdolala súpera z Komárna, FOTO
15
Galéria
Foto: Monika Földešiová

Zápas 11. decembra na palubovke VK Bystrina SPU Nitra skončil víťazne pre domáci tím. Nitrianski volejbalisti dominujú najvyššej súťaži. Svoju víťaznú sériu už natiahli na 15 zápasov a stále tak neokúsili trpkú chuť prehry. Úradujúci majster sa na domácej palubovke stretol s Komárnom. Nitra ukázala svoju silu už v úvode stretnutia. Komárnu dovolila v prvom sete uhrať len 15 bodov. V nasledujúcom sete boli síce hostia o niečo šťastnejším tímom, no to bolo z ich strany všetko. Nitra potvrdila rolu favorita a neohrozene tak okupuje čelo extraligovej tabuľky.

VK Bystrina SPU Ni­tra  VK Spartak UJ­S Komárno 3:1 (15, 2­3, 9, 17)

Zápas trval: 9­1 minút, rozho­dovali: Kováč, Ju­ráček

Nitra: Kašper 12, Zať­ko 2, Grut 11, Lud­ha 5, Rehák 14, Ma­lina 11, libe­ro Turis (Hor­ník 3, Hollý 0).

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Dobrá hra z našej strany, ale len tie výherné tri sety. Keď sme boli zatlačení na servise, niektoré akcie sme riešili zbrklo. Nie je hanba, ak sa hrá ženský volejbal, čiže sa stále prehadzuje lopta a hra trvá aj dve minúty. Chce to aj trpezlivosť. Konečne sme aj jeden set prehrali, pretože je to varovný prst, že ak poľavíme, bude zle. Ale samozrejme som rád, že sme vyhrali a potvrdili rolu favorita.“ povedal tréner Marek Kardoš pre web nitrianskeho extraligistu.

Miroslav Palgut, tréner Komárna: „Síce sme vyhrali jeden set, ale škoda tam tých dvoch setov, ktoré boli jasné. V zásade rozhodol servis a príjem. V štvrtom sete sme dobre servovali, nefungovali nám však základné veci. Napríklad dostaneme sme zdarma loptu a my ju súperovi vrátime opäť zadarmo. Z toho sa potom odvíja ďalší priebeh zápasu a to si proti mužstvu ako je Nitra nemôžeme dovoliť.“ povedal Miroslav Palgut pre web nitrianskeho klubu.

FOTO: Volejbalová Nitra doma porazila Komárno
15
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM