Rastislav Búgel Šport Iné športy

Volejbalisti Nitry s jasnými cieľmi: Uspieť chcú až na troch frontoch

Volejbalisti VKP Bystrina SPU Nitra vstupujú do novej sezóny so smelými ambíciami. V domácej extralige chcú obhájiť majstrovský titul, radi by uspeli aj v Slovenskom pohári i v medzinárodnej súťaži krajín stredoeurópskej zóny MEVZA Cup.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Nitry s jasnými cieľmi: Uspieť chcú až na troch frontoch
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie klubu spod Zobora okrem posilnenia mužstva pristúpilo aj k spolupráci s bratislavským VKP. Kooperácia má širší rozmer, týka sa skvalitnenia práce s mládežou, spolupráce v tréningovej oblasti, metodiky či výchovy talentov. „Neplánujeme ústup z pozícií, hoci titul obhájiť je oveľa ťažšie ako ho získať. Ovocie prinesie aj spolupráca s VKP, a to nielen posilnením kádra a zvýšením konkurencie v tíme mužov,“ uviedol majiteľ nitrianskeho klubu Martin Kraščenič.

Nové tváre

Tréner Marek Kardoš si pochvaľoval, že po angažovaní nových hráčov má mužstvo väčšiu kvalitu ako v predchádzajúcom ročníku. „Pred novou sezónou došlo v mužstve k zmenám na viacerých postoch. Pribudli noví hráči, ktorí by mali doplniť mozaiku tak, aby sa náš herný prejav zdokonalil a aby sme výkonnostné prestoje z minulej sezóny čo najviac eliminovali. Máme vyrovnaný káder, dovolím si povedať, že silnejší ako v minulej sezóne. Kvalitatívna latka je nastavená skutočne vysoko. V každom prípade by sme chceli hrať finále a znova zabojovať o extraligový titul. Po úvodných prípravných zápasoch môžem konštatovať, že boj o titul je veľmi reálny cieľ,“ povedal Kardoš, podľa ktorého bude mať Nitra v domácej súťaži troch hlavných súperov.

Môže vás zaujímať: Historická premiéra: Volejbalový klub z Nitry sa predstaví na európskej súťaži MEVZA

„Najväčšími konkurentmi budú ako vždy Prešov, Komárno a veľmi silný tím postavila Prievidza. Samozrejme, sú to papierové predpoklady a či sa potvrdia, ukáže až samotná súťaž. Veľmi ma teší, že miesto v reprezentácii si našli mladí hráči, s ktorými sme v našom klube spolupracovali iba rok. Touto cestou by sme sa chceli uberať, to je klubová stratégia – priniesť slovenskému volejbalu čo najkvalitnejších hráčov,“ dodal Kardoš.

Veľká výzva

Na účinkovanie v MEVZA Cupe sa teší aj hráčska kabína. „Určite je pre nás výzva hrať nielen na Slovensku. Hrá sa turnajovým spôsobom, bude to pre nás veľké plus. Zmeriame si sily s tromi kvalitnými tímami, ktoré pôsobili v Lige majstrov či MEVZA Cup hrali už predtým. Do záverečného turnaja Final Four by sme sa mali prebojovať, pravda, ak pôjde všetko podľa plánu,“ vravel blokár Peter Kašper.

Systém MEVZA Cupu je rovnaký ako v minulom ročníku, v ktorom sa zo slovenských družstiev predstavili len muži Spartaka Myjava a obsadili siedme miesto. V základnej časti sa stretne každý s každým, pričom sa budú hrať trojčlenné turnaje. Nitrania nastúpia na svoju premiéru v súťaži v Innsbrucku, kde sa stretnú s účastníkom Ligy majstrov domácim Hypo Tirol a chorvátskym zástupcom Mladost Ribola Kaštela.

Ďalšie turnaje sa uskutočnia v decembri, v januári a vo februári. Na záverečný marcový turnaj Final Four postúpia štyri najlepšie tímy.

Môže vás zaujímať: Medzinárodný volejbalový turnaj mužov pozná víťaza: Nitre nevyšiel záver

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM