Lucia Lauková Šport Iné športy

Volejbalisti Nitry bodovali v Prievidzi: Boj o titul pokračuje pod Zoborom, FOTO

Piaty finálový zápas play off extraligy mužov vo volejbale vyšiel lepšie Nitre. Za stavu série 2:3 pre Prievidzu, sa hra presúva pod Zobor.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Nitry bodovali v Prievidzi: Boj o titul pokračuje pod Zoborom, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Volejbalisti VKP Bystrina SPU Nitra triumfovali v piatom zápase finále play off extraligy na palubovke VK Prievidza po dráme 3:2 a vynútili si tak pokračovanie série na štyri víťazstvá. V nej obhajca titulu znížil na 2:3 a v pondelok privíta Prievidzu vo svojej hale. Pre Prievidzu to bola vôbec prvá domáca prehra v prebiehajúcej sezóne.

Prvý set bol dlho v réžii Prievidze, ktorá z 1:2 otočila na 5:2 a potom si dlho držala výrazný náskok. Ten postupne narástol na 16:9 i 19:10, čo bola už pre v útoku sa trápiacu Nitru kritická situácia. Hostia sa ale nevzdávali, tréner Kardoš prestriedal a jeho tím dokázal znížiť na 17:21 a neskôr dokonca na 21:22. Prievidza sa síce ako prvá dostala k setbalu, ale neuspela a hostia po otočke z 23:24 na 26:24 získali prvý set.

„Kohúti“ sa po strate úvodného dejstva zdravo nahnevali a v druhom na palubovke od začiatku jednoznačne dominovali. Rýchlo získali náskok 5:2, ktorý postupne navyšovali (8:4, 12:6) a napokon set vybojovali suverénne 25:10. Tretie dejstvo ale už patrilo Nitre, ktorá sa cez 11:6 a 15:8 dostala až do náskoku 22:12 a v zápase sa ujala vedenia 2:1 na sety.

Štvrtý set bol najmä v úvode vyrovnaný, Prievidza potom odskočila na 6:3 a držala si náskok. Domáci viedli už 16:11 i 19:14, ale súper koncovku zdramatizoval a znížil na 21:22. „Kohúti“ si ale už koncovku postrážili a vynútili si rozhodujúci piaty set. V ňom sa Nitra hneď v úvode dostala do úniku, aj vďaka dvom esám Mačuhu viedla už 5:0 a neskôr 8:3. Prievidza síce znížila na 6:8, ale v koncovke Guzmán úspešným útokom zvýšil na 14:10 pre hostí a vzápätí Zaťko úspešným blokom využil hneď prvý mečbal.

6. finálový zápas sa bude hrať v pondelok 16. apríla o 18.00 h v Mestskej hale na Klokočine v Nitre.

VK Prievidza – VKP Bystrina SPU Nitra 2:3 (-24, 10, –12, 23, –10)

124 minút, rozhodovali: Malík, Mokrý

Prievidza: Roosewelt 9, Toobal 5, Laane 17, Ludha 9, Marcilio 17, Kubš 10, libero Ľ. Nemec (Javorčík 5, Jančura, Šimko, Kudra). Tréner: R. Nemec

Nitra: Guzmán 12, Mačuha 12, Horník 14, Menner 10, Kašper 8, Zaťko 5, libero Ochodnický (Porubský, Kostoláni 3, Malina 2, Wawrzynczyk 3). Tréner: M. Kardoš.

/stav série: 3:2/

Richard Nemec, tréner Prievidze: „Škoda prvého setu, ak by sme ho vyhrali, vyvíjalo by sa to asi inak. Chceli sme to príliš rýchlo rozhodnúť, nezvládli sme prihrávku a napokon sme prehrali. Taký je šport a chlapci sa snáď z toho poučia. Séria je dlhá a všetko je ešte stále otvorené.“

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Tlak na domácich bol asi príliš veľký a kopili chyby. My sme tých chýb urobili menej a to bol kľúč k víťazstvu. Dúfam, že toto víťazstvo potvrdíme aj v ďalšom zápase na domácej palubovke a že si sezónu ešte predĺžime.“

Viac fotografií z 5. finálového zápasu si pozrite v galérii!

Volejbalisti Nitry bodovali v Prievidzi, FOTO: Boj o titul pokračuje pod Zoborom
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM