Rastislav Búgel Iné športy

Volejbalisti mali skvelý začiatok: Majster z Prešova však zápas otočil

Nitrianski volejbalisti VK Bystrina SPU Nitra sa v 6.kole najvyššej slovenskej súťaže predstavili pred domácim publikom. Pod Zoborom privítali majstra z Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti mali skvelý začiatok: Majster z Prešova  však zápas otočil
Foto: Monika Földešiová

Zverenci trénera Kardoša začali proti úradujúcim majstrom schuti. Súperovi nič nedarovali. V prvom sete dovolili Prešovu uhrať len 15 bodov, v druhom iba o bod viac.

Nitra sa dostala do vedenia 2:0, no súper zbrane nezložil, práve naopak. Prešovskí volejbalisti zapli, zápas otočili a v tajbrejku už Nitru takmer k ničomu nepustili.

VK BYSTRINA SPU Nitra – VK MIRAD PU Prešov 2:3 (15,16,–20,–17,–11)

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Prvé dva sety excelentné, v ďalších sa ešte prejavili výkyvy formy, nezohratosť. Ako som dávnejšie vravel, v prvej časti súťaže sa ešte budeme ladiť, ako našu činnosť posilniť a zautomatizovať. To sa nám dnes aj z časti podarilo, Prešov však prestal kopiť chyby a my sme neboli trpezliví v útoku, čo dnes aj rozhodlo o ich výhre. “

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: „My sme sa počas prvých dvoch setov vyslovene hľadali, niekam sme sa ponáhľali a urobili množstvo vlastných chýb na podaní, aj na útoku sme triafali veľa autov. Nitra naopak pokračovala vo výkone, ktorý predviedla pred pár dňami doma s Košicami. My sme od tretieho setu konečne hrali to, čo vieme, prestali sme chybovať a boli sme vo viacerých herných činnostiach úspešnejší. Tajbrejk bol od začiatku v našej réžii, boli sme dôraznejší v útoku a vyhrali ho zaslúžene.“

FOTO: VK BYSTRINA SPU Nitra - VK MIRAD PU Prešov
7
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM