Monika Földešiová Iné športy

Volejbal: Trénerské stoličky už zohrievajú iní

Nitrianske extraligové kluby vo volejbale postihlo za posledné mesiace niekoľko zmien.

Zmeny na trénerskom poste boli avizované v klube COP Nitra ako pri extraligových hráčkach, tak aj pri kadetkách. Po dvoch rokoch pôsobenia v Centre olympijskej prípravy v Nitre odišiel tréner Karol Lukáč (obr.č. 3), toho mal podľa všetkého nahradiť Michal Mašek a Tomáš Varga. Mašek ako bývalý Lukáčov asistent však skončil spoluprácu s COP, dosadený bol preto podľa našich informácií tréner nemeckých klubov Ondrej Spišák (obr.č. 4). Lukáš Miček (obr.č. 3), ktorý šiel do Peru na MS junioriek ako asistent, tiež rozviazal zmluvu s centrom. Ako trénera kadetiek by ho mal nahradiť Michal Tarabčík. Je však pravdepodobné, že jednotlivé posty ešte nie sú ustálené.

Situácia sa zmenila aj v druhom ženskom extraligovom klube UKF Nitra. Mareka Henčeka vystriedal Ľuboš Červeň, ktorý pôsobil na poste trénera v sezóne 2009–2010.

Trénerskú stoličku opustil aj Ľubomír Paška (obr.č. 2), novým trénerom volejbalistov Ekonómu SPU Nitra sa stal Daniel Oravec (obr.č. 1). Ten by mal volejbalistov viesť až dve sezóny, doposiaľ pôsobil v českej extralige a viedol aj tím v Prešove, Revúcej či Myjave, maďarskú ligu dotiahol až k dvom titulom. Zmena nastala aj v kádri, po poslednom odchode Mateja Hukela do bratislavského tímu Team Volley odišiel aj blokár Radoslav Száraz a univerzál Ivan Valent.

Ďalšie zmeny budeme postupne aktualizovať.

Foto: internet, Nitra24

volejbal NR
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM