Rastislav Búgel Samospráva

Voľby sú zatiaľ pokojné: Účasť je však nižšia

V Nitrianskom kraji prebieha druhé kolo volieb do vyšších územných celkov (VÚC) pokojne. Krajská volebná komisia nezaznamenala podnety v žiadnom z obvodov.

Ilustračný obrázok k článku Voľby sú zatiaľ pokojné: Účasť je však nižšia
Zdroj: TASR

Voľby prebiehajú plynule v okresoch Zlaté Moravce i Levice. Bezproblémovo pokračujú aj v okrese Topoľčany, záujem voličov však nie je vysoký. Kým v niektorých obciach kopíruje volebná účasť prvé kolo, v iných je podľa členov okrskových komisií podstatne nižšia.

Pokojný priebeh

V obci Radošina je priebeh volieb pokojný. Ako informovali členovia okrskovej komisie, voliči začali chodiť do volebnej miestnosti už od rána. Ich počet zatiaľ približne kopíruje volebnú účasť z prvého kola volieb do VÚC. „Ľudia v Radošine sú zvyknutí voliť, aj keď, samozrejme, záleží aj od druhu volieb. Pri niektorých je účasť vyššia, pri iných je nižšia, ale dnes chodia,“ povedala členka okrskovej komisie.

Bez záujmu

Obec Podhradie patrí k najmenším obciam Topoľčianskeho okresu. Jej obyvateľov dnešné voľby príliš nezaujímali. Z viac ako 200 oprávnených voličov ich v priebehu dňa prišlo odvoliť iba zopár. „Priebeh volieb je pokojný, ale účasť je veľmi malá, určite slabšia ako v prvom kole,“ potvrdili členovia okrskovej komisie. Pomerne nízku volebnú účasť potvrdili aj ďalšie oslovené okrskové komisie v okrese Topoľčany.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM