Rastislav Búgel Samospráva

Vodiči sa po rokoch dočkali: Štúrovu ulicu pri pekárňach rekonštruujú!

Dlhé roky sa všetci vodiči pýtali, kedy sa časť Štúrovej ulice pri pekárňach dočká rekonštrukcie. Čakanie je na konci. Mestský „tankodrom“ v týchto dňoch prechádza rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči sa po rokoch dočkali: Štúrovu ulicu pri pekárňach rekonštruujú!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka 8. apríla sa splnili prosby všetkých vodičov. Povestný nitriansky „tankodrom“ pri pekárňach prechádza rekonštrukciou. Elektronickú aukciu vyhrala spoločnosť Cesty Nitra. Radnicu bude oprava stáť 323 998,80 eur. Kompletná rekonštrukcia Štúrovej ulice až po Hlohoveckú cestu má trvať mesiac. Cesta by mala byť odovzdaná približne 6. mája. Záruka na cestu, ktorá sa dočká aj novej povrchovej vrstvy je 60 mesiacov.

Dopravné obmedzenia

Počas rekonštrukcie sa vodiči musia pripraviť na dopravné obmedzenia. Počas niekoľkých dní bude premávka smerovaná iba jedným smerom. Zjednosmernenie cesty je naplánované na 21., 27. a 28. apríla. Neskôr ešte 4. až 6. mája. Obmedzenia sa dotknú aj ľudí, ktorí využívajú autobusovú dopravu. „Nakoľko autobusy budú priamo prechádzať úsekom, v ktorom bude prebiehať oprava, je potrebné počítať s meškaniami jednotlivých spojov na linkách MHD č. 8, 18, 21, 22 a na prímestských linkách smerom na Veľké Zálužie, Rišňovce a Lužianky,“ informuje nitriansky autobusový prepravca.

Víkendové výluky autobusov:

• nedeľa 21. apríla 2013

• sobota .27. apríla 2013 a nedeľa 28. apríla 2013

• sobota 4. mája 2013, nedeľa 5. mája 2013 a pondelok 6. mája 2013.

Rekonštrukcia Štúrovej
11
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM