Lucia Lauková Rôzne Správy

Voda v studničkách na Zobore stále nie je pitná: Pramene budú dezinfikovať

Výsledky opätovného rozboru vody ani v jednom prameni nevyhovujú ľudskej spotrebe. Mesto bude musieť znova pramene dezinfikovať.

Ilustračný obrázok k článku Voda v studničkách na Zobore stále nie je pitná: Pramene budú dezinfikovať
Zdroj: Dnes24.sk

Žiadny zo šiestich prameňov vody v Nitre nie je vhodný pre ľudskú spotrebu. Potvrdili to posledné výsledky vzoriek vody, ktoré boli odobraté 13. decembra.

Voda nie je pitná

Podľa vedúceho odboru komunálnych činností a životného prostredia v Nitre Pavla Jakubčina, boli vzorky vody odobraté zo Svoradovho prameňa, z prameňov na Kláštorskej, Pivonkovej a Martinskej ulici, z prameňov Šindolka a Buganka. „Vo všetkých prípadoch vzorky pitnej vody nevyhovujú v stanovených ukazovateľoch požiadavkám na vodu určenú na ľudskú spotrebu,“ informoval Jakubčin.

Budú dezinfikovať

Na vylepšenie kvality vody zabezpečí mesto vydenzifikovanie a vyčistenie objektov prameňov, výtokového potrubia ako aj okolia prameňov. Po dezinfekcii prameňov budú vzorky z prameňov opätovne odobraté. „Po vyhodnotení vzoriek sú výsledky zverejnené na mestskej stránke mesta a na výveskách na každom prameni vrátane vývesky, ktorá vyzýva na udržiavanie čistoty okolia prameňov,“ uviedol Odbor komunálnych činností a životného prostredia pri MsÚ v Nitre.

Na nové výsledky z rozborov si však ešte počkáme pár mesiacov. Ako nás informovali z Odboru komunálnych činností a životného prostredia v Nitre, rozbory vody na prameňoch na území mesta Nitra, v lokalite Zobor, sú vykonávané spravidla každý štvrťrok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM