Rastislav Búgel Futbal

Vo vyrovnanom zápase smútok nitrianskych futbalistov: S Košicami prehrali o gól!

Nitrianski futbalisti hostili na domácom trávniku tabuľkového suseda z Košíc. Vo vyrovnanom zápase sa s bodového zisku tešili hostia.

Ilustračný obrázok k článku Vo vyrovnanom zápase smútok nitrianskych futbalistov: S Košicami prehrali o gól!
Zdroj: Webnoviny.sk

Úvod zápasu priniesol opatrný futbal a na prvé útočné akcie si diváci museli počkať. V 10. minúte sa odvážnym prienikom prezentoval domáci Bagi, ktorý prešiel cez dvoch hráčov súpera, ale zblízka trafil len bočnú sieť Tofiloského bránky. O odpoveď hostí sa o minútu na to postaral tvrdou strelou Novák, brankár Perniš bol pozorný. V 25. minúte sa spoza šestnástky oprel do lopty Turčák, jeho tvrdý pokus letel tesne nad bránku Košíc. Skóre otvoril v 30. min. domáci Cleber. Po chybe hostí sa ocitol pred brankárom a zblízka aj s prispením šťastia otvoril skóre – 1:0. Košičanov to však nepoložilo a vyrovnať chceli ešte do prestávky. V 43. minúte sa im to aj podarilo, keď výbornú prihrávku Dudu za obranu domácich využil Pačinda a zoči-voči Pernišovi vyriešil situáciu ideálne – 1:1.

Prehratý zápas

Aj v druhom polčase sa mužstvá rozbiehali pomalšie. V 54. minúte zaujala strela domáceho Šimončiča, ktorý po rohovom kope tesne minul bránku hostí. Domáci šli znovu do vedenia v 64. minúte. Cleberovu snahu dokončil dôrazný Boszorád, ktorý zblízka dotlačil loptu do bránky. O päť minút nato netrafil loptu v dobrej pozícii Gajdoš. V 68. minúte ešte hostia nedorozumenie Šimončiča s brankárom Pernišom nepotrestali, no dve minúty nato sa tešili z vyrovnávajúceho gólu. Peter Šinglár sa oprel do ďalekonosnej strely a bolo 2:2. Sotva sa domáci stihli otriasť z presného zásahu hostí, inkasovali znovu. V 72. minúte neudržal brankár Perniš strelu Pačindu a Košice boli prvýkrát v zápase vo vedení – 2:3. Domáci sa snažili niečo s výsledkom spraviť, lenže narážali na dobre organizovanú obranu Košíc. V 87. minúte nepridal štvrtý gól hostí Novák, ktorý po úniku stroskotal na Pernišovi. Košice napokon získali v Nitre tri body.

Vladimír Koník, tréner Nitry: „Viem, že to nie je spisovné, ale vraví sa, že na posr..ho aj záchod spadne. V prvom polčase sme spravili veľa nevynútených chýb, strácali sme lopty. V druhom polčase sme zlepšili pohyb, ale v priebehu dvoch minút sme si prehrali zápas. Výkony niektorých hráčov sú pre mňa sklamaním.“

Radoslav Látal, tréner Košíc: „Som rád za víťazstvo, za cenné tri body. Vyhrali sme šťastným gólom. Zápasu by asi viac svedčala remíza.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM