Rastislav Búgel Krimi

Vo väzení zábava, šport a vlastný časopis

V rámci kultúrno-osvetových aktivít je odsúdeným ženám v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Nitra – Chrenová poskytovaná široká ponuka rôznych mimopracovných činností. Môžu sa ich zúčastniť podľa vlastného záujmu a osobnostných predpokladov.

Organizujú sa kvízy, športové turnaje a súťaže, zábavné, kultúrno-spoločenské a osvetové podujatia. Mnohé z nich sú sprevádzané vystúpeniami hu­dobných a divadelných umelcov. Odsúdené majú možnosť rozvíjať svoje zručnosti a schopnosti v 12 záujmových krúžkoch rôzneho charakteru. Odsúdené sa podieľajú aj na vydávaní obľúbeného časopisu Chrenovský babinec. K vzdelávaniu a využitiu voľného času odsúdených slúži aj ústavná knižnica, v ktorej je k dispozícii viac ako 2900 knižných titulov.

Ústav na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých Sučany umožňuje obvineným účasť na prednáškach, besedách a kvízoch, ktoré organizuje pedagóg a poverený samostatný referent režimu. Knižnica ústavu je vybavená počítačom, odbornou, náboženskou literatúrou a beletriou. Obľúbené sú turnaje v stolnom tenise, dáme, šachu, hranie športových hier, čítanie odbornej literatúry, beletrie.

O problémoch národa s pitím alkoholu sme vás informovali [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.137002_Pro­blemy-s-pitim:-Kazdy-jedenasty-Slovak-je-alkoholik]v tomto článku.[/link] **O tragickej hádke manželov ste sa mohli **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.136912_Bru­talna-hadka-exmanzelov:-Zuzana-zavrazdila-Fera-(%E2%80%A038)­!]dočítať TU![/link]

Nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM