Rastislav Búgel Futbal

Vo futbale ešte nie je rozhodnuté: Nitra si s Dunajskou Stredou delila body

Futbalisti DAC Dunajská Streda a FC Nitra si v dôležitom zápase 30. kola Corgoň ligy o záchranu rozdelili body. V tabuľke tak má predposledný DAC po odpočítaní šiestich bodov za stávkovú aféru stále trojbodový náskok pred poslednou Nitrou.

Ilustračný obrázok k článku Vo futbale ešte nie je rozhodnuté: Nitra si s Dunajskou Stredou delila body
Foto: Rastislav Búgel

V najdôležitejšom zápase sezóny oboch tímov začali lepšie domáci. Tí už v 5. minúte pohrozili centrovanou loptou z kopačky Ujlaky, v šestnástke sa ale nenašiel žiadny dorážajúci hráč. O deväť minút neskôr mohol DAC premeniť územnú prevahu na vedúci gól, pred pripraveným Matúšom na hlavičku však dobre zasiahol Putnocký. V 17. minúte pálil spoza hranice „veľkého vápna“ Gergel, ale ani jemu sa nepodarilo rozvlniť sieť. Dunajská Streda bola aktívnejšia aj v ďalšom priebehu, no k slovu sa postupne dostala Nitra. Mikuš si v 35. minúte ideálne pohodil loptu na zakončenie do pravej strany, mal pred sebou už len brankára Penksu, ktorého trafil do nohy. O minútu neskôr sa však Nitrania radovali z prvého gólu, keď Šmehylov pokus z veľkého uhla nešťastne tečoval jeden z domácich hráčov v sklze do brány. Na prestávku odchádzali oba tímy za vyrovnaného skóre 1:1, v 41. minúte sa o prvý gól domácich postaral po otočke v pokutovom území presnou ľavačkou Matúš.

Aj druhý polčas priniesol zaujímavý zápas. V 51. minúte sa natlačil do zakončenia Brašeň, od lopty však bol v pokutovom území odstavený. Následne mohla nakloniť misky váh na svoju stranu aj Nitra, Šmehyl však v 64. minúte druhý gól hostí nepridal. S pribúdajúcim časom sa zápas dramatizoval a nervozita vyvrcholila v 78. minúte, keď sa po hrubom faule porúčal z trávniku Nitran Böm. Sedem minút pred koncom mohla rozhodnúť Nitra o svojom triumfe, ale Mikuš nevyužil obrovskú šanci, keď sám zoči-voči Penksovi neuspel. V dramatickom závere patrila prevaha domácim futbalistom, ale keďže sa im nepodarilo presilovku využiť, na Žitnom ostrove sa body po remíze 1:1 delili.

DAC Dunajská Streda – FC Nitra 1:1 (1:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM