Lucia Lauková Samospráva

Vlani pribudlo v Nitre vyše 200 parkovacích miest: Najviac na Chrenovej

V Nitre v priebehu minulého roka pribudli parkovacie miesta. Najviac bola kapacita parkovísk rozšírená na sídlisku Chrenová.

Ilustračný obrázok k článku Vlani pribudlo v Nitre vyše 200 parkovacích miest: Najviac na Chrenovej
Foto: Rastislav Búgel

V priebehu minulého roka sa v Nitre zvýšila kapacita parkovísk o 219 miest. Ako informoval mestský poslanec a predseda dopravnej komisie Anton Kretter, najviac sa možnosti parkovania rozšírili na sídlisku Chrenová. „Výbor tejto mestskej časti zameral svoje investičné prostriedky práve do tejto oblasti, takže tu vzniklo 128 nových parkovacích miest,“ uviedol.

Parkovisko pri štadióne

Ako pripomenul, radnici sa vlani podarilo zrekonštruovať aj záchytné parkovisko pri Atletickom štadióne, kde vyasfaltovaním a vyznačením plochy vznikol priestor pre 249 áut. „Pre zabezpečenie dobrého využitia priestoru parkovísk pred obytnými domami bolo vlani v meste obnovené vodorovné dopravné značenie pre 2725 parkovacích miest, najviac na sídlisku Klokočina,“ doplnil Kretter.

Kritická situácia

Radnica sa problémom s parkovaním vo veľkých obytných súboroch venuje už dlhšie obdobie. Situácia je kritická práve na sídliskách Chrenová, Klokočina, ale aj Diely a Čermáň, kde na mnohých uliciach pripadá približne 1,9 automobilu na jedno parkovacie miesto. Radnica chce v budúcnosti riešiť problém s nedostatkom parkovacích miest predovšetkým zavádzaním rezidenčného parkovania. Ako však pred časom pripomenul prednosta mestského úradu Igor Kršiak, ani toto opatrenie nedokáže úplne vyriešiť problém s nedostatkom odstavných plôch. „Nemôžeme to vnímať tak, že zagarantujeme každému občanovi s každým vozidlom konkrétne parkovacie miesto,“ skonštatoval.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM