Lucia Lauková Správy

VIZUALIZÁCIE: Polyfunkčný komplex na Tabáni má byť hotový do konca roka 2019

Výstavba komplexu v pamiatkovej lokalite by mala začať už o pár mesiacov. Cena výstavby sa odhaduje na približne 25 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Polyfunkčný komplex na Tabáni má byť hotový do konca roka 2019
4
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk

Svah oproti súdu, známy ako Tabáň, by sa mal zmeniť na polyfunkčný komplex. Pripravovaný projekt Townhill Nitra bude podľa navrhovanej činnosti pozostávať zo 6 obytných blokov (A,B,C,D,E,F), administratívneho bloku a súvisiacej infraštruktúry.

Zámer navrhovanej činnosti už doručil Okresný úrad mestu Nitra. S predloženým návrhom sa môže verejnosť oboznámiť na Mestskom úrade do 10.10.2017.

Desiatky bytov a apartmánov

Ako sa uvádza v zámere, objekty polyfunkčného komplexu budú mať šesť a čiastočne sedem nadzemných podlaží a dve podzemné podlažia. Spolu vznikne v komplexe 174 bytov z toho 49 dvojizbových, 61 trojizbových a 15 štvorizbových.

Nebudú chýbať apartmány, ktorých bude 84 z toho dvojizbových apartmánov má byť 49, trojizbových 31 a 4 štvorizbové apartmány. Priestor má dostať aj zeleň na ploche 2730 m2 z toho však 793 m2 má byť na teréne a 1937 m2 nad podzemnými konštrukciami.

Doprava a parkovanie

„Pre parkovanie obyvateľov, nájomcov nebytových priestorov, administratívnych pracovníkov a návštevníkov polyfunkčného komplexu bude slúžiť podzemná garáž s kapacitou 483 parkovacích stojísk,“ píše sa v zámere. „Dopravené pripojenie celého komplexu (výjazd/vjazd) bude zabezpečené z novej ulice Hornotabánska prostredníctvom centrálnej rampy vedúcej do podzemnej garáže,“ uvádza navrhovateľ v zámere.

Začiatok výstavby a cena

V lokalite, ktorá patrí do pamiatkovej zóny Nitry, by sa malo začať stavať v januári 2018. Projekt Townhill Nitra by mal byť podľa návrhu hotový do konca roka 2019. Do prevádzky má byť zavedený v roku 2020. Výstavba polyfunkčného komplexu by mala stáť približne 25 miliónov eur.

V galérii si môžete pozrieť ďalšie pohľady na projekt Townhill Nitra!

VIZUALIZÁCIE: Polyfunkčný komplex na Tabáni
4
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM