Lucia Lauková Kultúra

Vítanie Nového roku v Nitre: Najskôr Zoborský silvestrovský beh, potom zábava

Ak ešte nemáte program na Silvestra, hoďte očkom po tejto ponuke podujatí v Nitre. Posledný deň v roku budete môcť stráviť naozaj aktívne.

Ilustračný obrázok k článku Vítanie Nového roku v Nitre: Najskôr Zoborský silvestrovský beh, potom zábava
Zdroj: TASR

Ponuka podujatí v Nitre, na ktorých môžete stráviť posledné chvíle roku 2017 a zároveň úplne prvé momenty nového roku 2018, je pestrá. Nechýba tradičná zábava v PKO s ľudovou hudbou, ale aj bežecké preteky. V Divadle Andreja Bagara budú Silvestra oslavovať inscenáciou Zaľúbený Shakespeare.

Nitrianska silvestrovská noc

Silvestrovská veselica v Nitre sa začne na námestí o 23.00 hodine. Hrať nám bude hudobná skupina Profil. Po polnočnom ohňostroji a novoročnom príhovore bude zábava pokračovať do 1.30 h po polnoci. Vo vianočnom mestečku budú otvorené aj stánky s občerstvením.

Benefičný koncert

V Evanjelickom kostole Svätého Ducha sa predstavia sa koncertný organista Stanislav Šurin a hráč na panovu flautu Helmut Hauskeller z Nemecka. Koncert sa začne o 16.00 hodine. Výťažok z dobrovoľného vstupného bude určený na podporu Evanjelickej zborovej diakonie Nitra, ktorá poskytuje opatrovateľské služby klientom v domácnosti.

Zoborský silvestrovský beh

V posledný deň roku 2017 bude patriť aj športu. Nadšenci sa na Silvestra stretnú na Zobore, kde ich bude čakať najťažší pretek v Česko-Slovensku, v poradí 30. ročníka Zoborského silvestrovského behu. Trasa meria 3860 metrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM