Lucia Lauková Kultúra

Víkendové tipy: Týmito podujatiami bude žiť Nitra v najbližších dňoch

Víkend je už na spadnutie. Pozrite si prehľad podujatí, ktoré sa budú konať v Nitre počas najbližších voľných dní.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové tipy: Týmito podujatiami bude žiť Nitra v najbližších dňoch
Zdroj: Dnes24.sk

VERNISÁŽ VÝSTAVY TROFEJE POĽOVNEJ ZVERI

24. marca o 15.00 h, Ponitrianske múzeum

Výstavu otvoria slávnostné fanfáry Halali Tria z Nitry. Výstava trofejí predstavuje výsledky chovateľskej práce poľovníkov v pôsobnosti Obvodnej poľovníckej komory v Nitre. Vystavované trofeje sú odrazom nielen samotnej úrovne genofondu, ale aj celého systému celoročnej starostlivosti o zver, ako zložky prírodného bohatstva Slovenskej republiky. Na výstave je možné vidieť takmer 560 kusov trofejí raticovej zveri (jelenej, danielej, srnčej, muflónej a diviačej) a lebiek šeliem ulovených v poľovníckej sezóne r. 2016/2017. Vystavené trofeje a sprievodný katalóg poskytujú prehľad o počte zveri v revíroch, správnom selektívnom love trofejových jedincov, ako i bodovanie trofejí a udeľovanie medailí. Trofeje dopĺňajú preparáty poľovných druhov zveri zo zbierok Ponitrianskeho múzea. Výstava potrvá do 23. apríla 2017.

ČERMÁNSKE ČERVENÉ

24. marca od 17.00 h, Dom Matice slovenskej

Piatok na Čermáni bude patriť ochutnávke červeného vína. O 18.00 hodine bude môcť to najlepšie zo 7. ročníka degustácie vín pestovateľov z vlastnej produkcie ochutnať aj verejnosť.

VERNISÁŽ VÝSTAVY KATARÍNA GRAJCARÍKOVÁ – BLACK AND WHITE

24. marca o 20.00 h, Trafačka

Otvorenie výstavy fotografií Kataríny Grajcaríkovej z Nového Mesta nad Váhom s názvom Black and white. Vystavené fotografie sú prierezom jej 5 ročnej tvorby. Výstava potrvá do 30.apríla.

FESTIVAL AMATÉRSKEHO DIVADLA

od 24. do 26. marca, Kultúrny dom Párovské Háje, Ulička 1

Cieľom festivalu je vytvoriť otvorený priestor pre „štart“ amatérskych divadelných predstavení; prezentácia pred verejnosťou; odborná diskusia, dialóg, podpora a rozvoj zručností v oblasti divadla. Divadelné workshopy – „Práca s materiálom a objektom“ a „Herecká práca“.

VKP BYSTRINA SPU NITRA – VK KDS ŠPORT KOŠICE

25. marca o 18.00 hodine, Mestská športová hala, Klokočina

V sobotu čaká nitrianskych volejbalistov 1. semifinálove Play off. Ich súperom je tím z Košíc. Slovenský majster určite rád uvidí fanúšikov na domácej pôde.

SEMATAM & NEVERBACK

25. marca o 20.00 h, Music A Café

Ľudí určite čaká pekný večer plný zábavy v podobe funky od SEMATAM a kapela NEVERBACK odpremiéruje najnovší singel. Vstupné 4 eurá.

HODINA ZEME 2017

od 20.30 do 21.30 h – Symbolické vypnutie svetiel na 1 hodinu

Aj Nitra sa zapojí tento rok do celosvetovej akcie, kedy na 1 hodinu zhasnú svetlá v rôznych kútoch sveta. Pod Zoborom sa do tmy zahalí Nitriansky hrad, Piaristický kostol a budova Okresného súdu v Nitre.

OLDIES DISCO S PETROM DÓCZYM

25. marca o 21.00 h, Santana Music

V sobotu vás roztancuje diskotéka s odlies hitmi. O dobrú zábavu sa postará Peter Dóczy.

OTVORENIE CYKLISTICKEJ SEZÓNY

25. marca o 10.00 h štart pri Atletickom štadióne Chrenová, o 10.30 h štart pri Liečebnom ústave

Nitrianski športovci budú otvárať cyklistickú sezónu spoločnou jazdou 18. marca. Tí zdatnejší plánujú výstup až na Pyramídu. . Trasa pre tých ktorí si netrúfnu až na Pyramídu povedie od Liečebného ústavu a končí pri Dražovskom kostolíku.

FITNESS INSPIRATION DAY II

26. marca od 13.00 h (registrácia od 12.00 h), Mestská športová hala

Podujatie pod záštitou Mesta Nitry, je venované širokej športovej verejnosti všetkých vekových kategórií, pre milovníkov športu ale pre tých, ktorí ešte len s pohybovými aktivitami začínajú. V spolupráci s mestom Nitra pripravený druhý ročník tejto akcie Fitness Inspiration Day II. a SLOVENSKO sa stáva po druhýkrát hostiteľom výnimočnej a elitnej osobnosti Steva Boededta. Účastníci sa môžu tešiť na ďalších svetových prezentérov Vierka Ayisy, Lea Grančič, Daniela Čavojec Česneková, Inka Sombaty a zin tím inštruktorov.

Vstupné:

  • na mieste 29 eur
  • predpredaj 25 eur

FC NITRA – SPARTAK TRNAVA „B“

26. marca o 15.30 h, Futbalový štadión FC Nitra

Nedeľa bude pod Zoborom venovaná futbalu. Na nitrianskom trávniku si zahrá domáci tím proti hosťom z Trnavy.

JUNIORI MMHK NITRA – HK DUKLA TRENČÍN

Tím nitrianskych juniorov MMHK Nitra sa v aktuálnej sezóne prebojoval až do finále. Pred sebou má tím spod Zobora ešte dva finálové zápasy s Duklou Trenčín, ktoré sa už budú hrať na domácej pôde v Nitra Aréne. V piatok 24. marca sa zápas Nitry proti Trenčínu začne o 17.00 hodine. O deň neskôr je štvrté finále na programe o 18.00 hodine. Vstup na oba zápasy je bezplatný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM