Tímea Kamenická Kultúra

Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Nitre

Blížiaci sa víkend so sebou prináša v Nitre akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré môžu osloviť aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Nitre

KONCERT SAXOPHONE SYNCOPATORS

27. novembra 2015 o 18.00 hod., Synagóga

Pre priaznivcov jazzu je tu koncert unikátneho saxofónového kvarteta. V rámci 12. ročníka festivalu umení KONFRONTÁCIE zahrajú v nitrianskej Synagóge.

TIPSPORT LIGA

27. novembra 2015 o 18.00 hod., Zimný štadión

V rámci tipsport ligy sa v piatok stretnú naši hokejisti na domácom ľade s tímom HK Dukla Trenčín. Zápas s tímom, ktorý je momentálne v tabuľke tesne za Nitrou, si nenechajte ujsť už tento piatok. Tesne pred zápasom sa uskutoční aj milá akcia. Fanúšikovia môžu zahádzať ľad plyšovými hračkami, ktoré poputujú deťom z detských domovov.

15. NITRIANSKE ČAJOVÉ DNI

27.-28. novembra 2015, Čajovňa dobrých ľudí

Dni plné čaju si môžete v Nitre vychutnať už tento týždeň. Nebude chýbať ukážka tradičného lisovania čaju, fotoreportáže z čajových plantáží či záhrad ani ochutnávka čajov.

KONCERT 5. NARODENÍN SKUPINY BORRA

28. novembra 2015 o 19.00 hod., Music a cafe

Svoje piate narodeniny oslávi skupina Borra v podniku Music a cafe. Spolu s nimi vystúpia kapely Smola a Hrušky a Ranná nevoľnosť. Medzi hosťami bude aj Kuly z Desmodu a Zita a strýco Ayala zo skupiny Bijouterrier.

ZÓNA BEZ PEŇAZÍ

28. novembra 2015 od 13.00 do 18.00 hod., Staromestská čajovňa

Ak máte doma veci, ktoré už nepoužívate a hlavne nepotrebujete, no sú funkčné a zachovalé, príďte si ich do Staromestskej čajovne vymeniť za niečo, čo sa vám možno zíde. Vymeniť si môžete aj niečo z vlastnej tvorby.

MAJSROVSTVÁ BARISTOV SLOVENSKA

28.-29. novembra 2015 od 10.00 do 18.00 hod., Župný dom

Majstrovstvá baristov prilákajú všetkých milovníkov kávy. Súťaž je pod záštitou celosvetovo uznávaných organizácií Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) a World Coffee Events. Súťažiť sa bude v troch kategóriách a súčasťou bude aj výstava kávy, ochutnávky a prednášky.

DVE MEDZINÁRODNÉ VÝSTAVY PSOV 2015

28.-29. novembra 2015, Výstavisko Agrokomplex

Ak máte radi psov a najmä výstavné plemená, cez víkend máte o program postarané. V Agrokomplexe sa uskutočnia dve výstavy psov. V sobotu to bude Winner Show a v nedeľu Slovakia Cup.

KONCERT PAPER MOON TRIO

28. novembra 2015 o 20.00 hod., Elizabeth Pattiserie

V prípade, že máte radi eleganciu a hudbu 30. rokov, máte v sobotu o program postarané. Do kaviarne Elizabeth Pattiserie na Kupeckej ulici totiž atmosféru tohto obdobia prinesie zoskupenie Paper Moon Trio.

TANEČNÝ WORKSHOP vol. II.

29. novembra 2015 o 16.00 hod., Kultúrne centrum Janíkovce

Mesto Nitra v spolupráci s Tanečnou školou Vision o.z. pripravili na tento víkend akciu pre priaznivcov tanca. Vyblázniť na parkete sa môžete v rytmoch tanga, bachaty a salsy.

NITRIANSKE VIANOČNÉ MESTEČKO

Začiatok 29. novembra 2015, Svätoplukovo námestie

Už túto nedeľu sa otvoria stánky na Svätoplukovom námestí. Vy si tak môžete opäť vychutnať rôzne voňavé dobroty, punče, bohatý program a najmä čarovnú atmosféru.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM