Lucia Lauková Kultúra

Víkend je pred nami: Prehľad podujatí v Nitre, kde môžete stráviť voľné chvíle

Užite si zaslúžené voľno. Ak neviete kam vyraziť, tu nájdete inšpiráciu.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je pred nami: Prehľad podujatí v Nitre, kde môžete stráviť voľné chvíle
Zdroj: TASR

Europa 2 Welcome Summer 2018

18. mája od 17.00 h, Amfiteáter Nitra

Na víkend sa môžete pripraviť dávkou koncertov. V poradí 4. ročník prinesie do Nitry viaceré zvučné mená hudobnej scény na Slovensku. Vystúpia napríklad Ego, Kali, Separ, Strapo, Majself a ďalší.

Večer piesní Karla Kryla

18. mája o 19.00 h, Trafačka

Vystúpenie priblíži myšlienky Karla Kryla ako pesničkára. Vystúpi Milan Tarina, slovenský protestfolkový básnik, československý indie-folk klipers a nitriansky perkusionista Stanislav Kertész. Vstupné 5 eur.

Noc múzeí a galérií

19. mája, múzeá a galérie v Nitre podľa programu

Nitra sa zapojí v sobotu 19. mája do európskeho podujatia s názvom Noc múzeí a galérií. Cieľom podujatia je v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo. Podujatie je určené pre širokú verejnosť a vstup je voľný.

3. ročník Slovenského dňa obezity

19. mája od 10.00 do 14.00 h, pred Starým biskupským hostincom – Mestský park na Sihoti

Čaká vás komplexná analýza ľudského tela na profesionálnom analyzátore Inbody – meranie hmotnosti, % telesného tuku, obsahu vody v tele, objemu svalovej hmoty, meranie BMI. Vyšetrenie srdcovo-cievnych rizikových faktorov: hladina cukru, cholesterolu, hodnoty krvného tlaku, obvodu pása či konzultácia s odborníkmi na výživu. Akcia sa koná pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky, pod záštitou Ministerstva zdravotníctva SR, Úradu verejného zdravotníctva a primátora mesta Nitra.

Pribinov pohár

19. a 20. mája, Mestská športová hala, Dolnočermánska

V sobotu budú tancovať o Pribinov pohár súťažiaci v kategórii tanečný šport. V nedeľu sa ukážu tanečníci štýlov hiphop, disco, show dance či open. V sobotu nebude chýbať galavečerný program, v ktorom vystúpia najlepšie slovenské tanečné páry.

Deň otvorených dverí v Botanickej záhrade

19. mája od 9.00 do 17.00 h, Botanická záhrada SPU

Milovníci flóry si prídu na svoje. V sobotu otvorí svoje brány Botanická záhrada v Nitre. Vstup je voľný do všetkých expozícií Botanickej záhrady. Zabezpečená bude prehliadka a výklady k expozíciám.

Charitatívny beh pre deti

19. mája o 15.00 h, štart pri Bistre Bearded Brothers (pri rieke)

Beh pre deti oficiálne zaháji DJ EKG.Registrácia bola podmienená kúpou trička. 50 % výťažku poputuje na detskú onkológiu do Bratislavy.

Koncert Oleg Pogudin

19. mája o 19.00 h, Kultúrne centrum Zobor

Najkrajšie ruské romance si budete môcť vychutnať v podaní ruského národného umelca. Organizátorom je Krajanský ruskojazyčný spolok Občina na Slovensku v spolupráci s Mestom Nitra. Vstup voľný.

EduFest

19. mája od 15.00 do 19.00 h, Hidepark

Pre účastníkov bude pripravená moderovaná diskusia s odborníkmi a rôzne sprievodné podujatia. Podujatie zorganizovalo občianske združenie EDU Nature Nitra. Ich pozvanie na EduFest prijal napríklad Pavel Kraemer z českého inštitútu Inovativní vzdelávaní, zástupcovia Školy Zaježová, Svetoškoly z Trnavy, školy Makovičky v Nitre a ďalší odborníci na alternatívne vzdelávanie.

Trial Nitra 2018

19. a 20. mája, od 11.00 h pod Kalváriou

V sobotu a v nedeľu sa budú v Nitre konať Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v triale. Organizátori sľubujú neskutočné výkony pretekárov už od útleho veku až po seniorov. Vstup je voľný.

Koncert Mária Magyarová Plšeková (SK) Ars Organi

20. mája o 19.00 h, Evanjelický kostol sv. Ducha

Na štvrtom koncerte 20. mája sa za organ v evanjelickom kostole posadí nitrianska organistka Mária Magyarová Plšeková, ktorá je zároveň zakladateľkou a umeleckou riaditeľkou tohto festivalu. Na organe rakúskej firmy Pflüger Orgelbau zahrá diela V. Lübecka, J. S. Bacha, J. Stanleyho, F. Mendelssohna, S. Karg-Elerta a J. Rosinského.

Deň rodiny 2018

20. mája od 11.00 h, Mestský park na Sihoti

Podujatie sa začne o 11.00 hodine sv. omšou, od 12.00 budú k dispozícii stánky s občerstvením a od 14.00 hodiny sa môžete tešiť na pestrý program. Vystúpia v ňom ZUŠ J. Rosinského, Brigita, Súkromné konzervatórium v Nitre, SZUŠ H.Madariovej, Tomáš Surovec Akadémia tanca, Miro Jilo „Pesničkohry“, Bubnová show Campana Batucada, vyhlásenie posolstva rodiny, zážitkové atrakcie, zábavná fyzika, koníky, hasiči a iné. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie presúva na Farnosť Klokočina.

Amfik Paráda Kandráčovci & Kollárovci

20. mája od 17.00 h, Amfiteáter

Nitriansky amfiteáter ožije v jeden večer koncertom štyroch kapiel. Ako prvá vystúpi Veselá trojka, nasledovať bude Duo Jamaha, o 19.00 budú na pódiu hrať a spievať Kollárovci a o 20.00 to bude skupina Kandráčovci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM