Lucia Lauková Správy

Vietnamské vysoké školy chcú spolupracovať s UKF v Nitre: Podpísali memorandum

Hlavné oblasti spolupráce by sa mali týkať spoločného organizovania konferencií i výskumných pobytov. Vietnam má záujem aj o transformáciu z totalitnej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Vietnamské vysoké školy chcú spolupracovať s UKF v Nitre: Podpísali memorandum
Zdroj: TASR

Vzdelávacie inštitúcie vo Vietname majú záujem o spoluprácu s Univerzitou Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Vietnamská strana už podpísala aj memorandum o porozumení. „Konkrétne medzi Filozofickou fakultou UKF a Inštitútom filozofie Vietnamskej akadémie spoločenských vied,“ informovalo vedenie nitrianskej univerzity.

Oblasti spolupráce

Rokovania o spolupráci prebehli aj so zástupcami Akadémie žurnalizmu a komunikácie a Filozofickou fakultou Univerzity spoločenských a humanitných vied vo Vietname. Hlavné oblasti spolupráce by sa mali týkať spoločného organizovania konferencií i výskumných pobytov.

Záujem Vietnamu

Vietnamské vysoké školy majú záujem aj o spoluprácu na vedeckom výskume, realizácii spoločných projektov i získavaní vládnych grantov. „Vietnamská strana v tejto súvislosti potvrdila záujem zo strany Ministerstva školstva Vietnamu o výskumné projekty orientované na analýzu transformácie spoločnosti z totalitnej na liberálno-demokratickú v prostredí strednej a východnej Európy. Vietnamská strana má v tejto súvislosti záujem o porovnanie týchto skúseností s jej súčasnými pokusmi o postupnú transformáciu,“ informovala UKF.

Most k ďalším krajinám

V súčasnosti sa na nitrianskej univerzite pripravuje predbežný návrh harmonogramu spolupráce s vietnamskou stranou. Vedenie UKF predpokladá, že kontakty s vietnamskými vzdelávacími inštitúciami by mohli byť mostom k spolupráci aj s inými krajinami juhovýchodnej Ázie, predovšetkým Čínou a Taiwanom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM