Rastislav Búgel Basketbal

Vianočný darček pre basketbalových fanúšikov: Nitra porazila tabuľkového suseda!

Nitrianskym basketbalistom sa podarilo zvíťaziť v dôležitej predohrávke 22.kole najvyššej slovenskej súťaže. V ňom zverenci trénera Semana cestovali na palubovku Karlovky.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný darček pre basketbalových fanúšikov: Nitra porazila tabuľkového suseda!
Foto: Rastislav Búgel

Tabuľkových susedov pred týmto zápasom delilo iba skóre. Oba tímy s rovnakým počtom bodov tak boli tabuľkovými susedmi a v prípade výhry si jeden z celkov mohol vypracovať dôležitý náskok v ligovej tabuľke.

V úvodnom dejstve oba tímy predvádzali vyrovnaný zápas. Svedčí o tom aj skóre, ktoré bolo mierne naklonené na stranu nitrianskeho tímu (20:22). V druhej štvrtine si Nitra dokázala vypracovať mierny náskok, no aj ten sa Karlovke podarilo zmazať. V závere sa ujali vedenia domáci basketbalisti a do šatní sa tak išlo za polčasového stavu 47:46.

Zmena strán nepriniesla zmenu v hernom prejave. O presné zásahy bola núdza a oba celky opäť predviedli vyrovnaný zápas, keď uhrali zhodne po 10 bodov. V samom závere zápasu však nitrianski basketbalisti nenechali nič na náhodu a zapli na plné obrátky. Zverenci trénera Semana napokon poslednú štvrtinu zvládli v pomere 12:31 a celý zápas tak vyhrali 69:87. Víťazstvo basketbalistov tak znamenalo návrat na siedmu priečku ligovej tabuľky.

VŠEMvs Karlovka Bratislava – MBK SPU Nitra 69:87 (20:22,27:24,­10:10, 12:31)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM