Monika Földešiová Hokej

Vianočné zásoby krvi pomohli doplniť aj úradníci

Pracovníci Krajského úradu životného prostredia (KÚŽP) v Nitre dnes darovali krv. V rámci akcie „Životné prostredie pre život“ chceli zamestnanci úradu podporiť krízou poznačené zdravotníctvo a zároveň pomôcť iným ľuďom.

„Chceli sme vyslať signál, že úrad životného prostredia tu nie je len kvôli nejakým sankciám, ale že sa vo vzťahu k nášmu okoliu snažíme robiť aj takéto podujatia. Preto sme oslovili Národnú transfúznu službu (NTS) a v spolupráci aj s Červeným krížom sme zorganizovali dnešnú akciu,“ uviedol prednosta KÚŽP Ivan Michna.
Pre pracovníkov NTS bol výjazd za darcami krvi ojedinelý. Za ľuďmi ochotnými darovať najcennejšiu tekutinu cestujú takmer celý rok. „Mobilné odbery už robíme niekoľko rokov, skoro denne, na rôznych pracoviskách. V decembri nás ešte čaká darovanie krvi na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach, v Topoľčanoch, pôjdeme k vojakom do Topoľčian, Levíc, Nitry. A ešte v decembri nás čaká kvapka krvi medzi záchranármi a hasičmi,“ skonštatovala vedúca lekárka pracoviska Národnej transfúznej služby v Nitre Mária Broďániová.
Ako dodala, pracovisko NTS v Nitre je na nadchádzajúce vianočné a neskôr i silvestrovské obdobie dobre zásobené. „Situácia s krvou je slušná. Od polovičky októbra do 17. novembra bola študentská kvapka krvi, na ktorú prišlo darovať dosť študentov. Vďaka tomu sme si spravili celkom dobré zásoby na obdobie, ktoré nás čaká,“ dodala Broďániová.

zdroj, foto TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM