Rastislav Búgel Kultúra

Vianočné sviatky sa môžu začať: Nitrianski skauti priniesli Betlehemské svetlo na vlakové stanice

Nitrianski skauti zo 44. zboru priniesli Betlehemské svetlo pre množstvo rodín. Desiatky záujemcov si ho vyzdvihli na vlakových staniciach.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné sviatky sa môžu začať: Nitrianski skauti priniesli Betlehemské svetlo na vlakové stanice
Foto: Rastislav Búgel

V sobotu 20.decembra sa nitrianski skauti z 44.zboru vybrali na vlakovú stanicu, kde nastúpili na jeden zo spojov. Ich cieľom bolo priniesť Betlehemské svetlo a s ním spojenú vianočnú atmosféru do rodín na trase Šurany – Nitra- Topoľčany.

Postupne sa tak zastavili v Lužiankach, Čakajovciach, Výčapoch-Opatovciach, Kamanovej, Ludaniciach alebo Chrabranoch. Dovedna ich tak čakalo 14 vlakových staníc. „Ľudia nás čakali. Stáli sme na každej jednej stanici. Bolo to príjemné prekvapenie,“ prezradila nám Hana Búgelová, vodkyňa 44. skautského zbo­ru.

Na cestu s Betlehemským svetlom sa vybralo 5 nitrianskych skautov. Dlhšie zastávky si spravili na staniciach v Topoľčanoch a v Nitre. Tí, ktorí si svetlo nestihli zobrať na stanici, ho môžu nájsť v nedeľu 21.decembra vo väčšine nitrianskych kostolov alebo 23.decembra od 19.00 do 20.00 v skautskej klubovni na Nábreží mládeže 47.

Betlehemské svetlo na železnici
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM