Lucia Lauková Správy

Viaceré základné školy v Nitre prešli modernizáciou za viac ako 5 miliónov eur

Sedem zo štrnástich mestských základných škôl v Nitre prešlo rekonštrukciou. Mesto do nich investovalo viac ako 5 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Viaceré základné školy v Nitre prešli modernizáciou za viac ako 5 miliónov eur
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica zmodernizovala viaceré základné školy (ZŠ). Ukončené investície vo výške viac ako päť miliónov eur mesto už v týchto dňoch odovzdalo do majetku škôl. Ako informoval magistrát, celkovo bolo zhodnotených sedem zo 14 mestských ZŠ.

Najvyššie investície

Najvyššia investícia vo výške viac ako 1,7 milióna eur smerovala do ZŠ Tulipánová, kde sa opravili dva školské pavilóny. Vyše 1,6 milióna eur investovalo mesto do modernizácie ZŠ Škultétyho, kde opravilo budovu a investovalo do multifunkčného ihriska i opravy telocvične.

Ďalšie rekonštrukcie

Viac ako 1,1 milióna eur si vyžiadala rekonštrukcia budovy ZŠ Topoľová, na ktorej bol zateplený obvodový plášť a boli zmodernizované rozvody ústredného kúrenia, merania a regulácie. Zníženie energetickej náročnosti školskej budovy ZŠ Kráľa Svätopluka stálo vyše 500 000 eur. Menšie investície od 13 000 do 65 000 eur smerovali aj do opráv a modernizácie ZŠ Beethovenova, ZŠ Na Hôrke a ZŠ Kniežaťa Pribinu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM