Monika Földešiová Rôzne

Viac piesku, viac športu

Časť nitrianskeho kúpaliska bude už o niekoľko týždňov vynovená. Do novej sezóny sa tak jeho návštevníci a priaznivci plážových športov môžu tešiť na nové multifunkčné ihriská.

Tohtoročnú letnú sezónu privítajú na kúpalisku Sihoť štyri nové plážové kurty, pôvodné dva sa rozšíria o ďalšie. S ich výkopom sa začalo už dávnejšie, práce na kúpalisku značne obmedzilo nepriaznivé počasie. Podľa slov člena prezídia 1. ABC Nitra Michala Ivan sa však na tom pracuje každý deň a na novú beachvolejbalovú sezónu budú pripravené.

Areál s ďalšími dvoma kurtmi si vypýtal aj rozšírenie už existujúcich plážových športov, k volejbalu a tenisu sa tak pridá aj plážový futbal a hádzaná. „V prvom ročníku tieto dva nové športy ešte nezaradíme do systému Nitrianskej beachvolejbalovej ligy ako takého, ale na ich propagáciu zorganizujeme niekoľko zaujímavých akcií,“ pokračoval.

Prvé zápasy NBL začínajú už 14. mája, ak máte záujem byť tento rok jej súčasťou, tak neváhajte a rozhýbte svoje telo. Viac info o lige i podmienkach registrácie nájdete na www.nbl.sk

Tento rok prišla 1. ABC Nitra aj s myšlienkou otvoriť 5. ročník športovej triedy. Budúci piataci z Nitry a z okolia sa môžu prihlásiť do športovej triedy, v ktorej sa budú môcť v rámci vyučovania na multifunkčnej ploche venovať plážovému volejbalu, futbalu, tenisu či hádzanej.// „Je to ideálna príležitosť nielen pre cieľavedomé deti a ich rodičov, ale aj pre tých nerozhodných, ktorí nebudú musieť meniť školu či triedu, ak aj zistia, že vybraný šport nie je pre nich to pravé. Stačí zmeniť odvetvie a posunúť sa o pár metrov na tom istom športovisku,“// narážal na rôznorodé záľuby detí Ivan. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 31. marca 2011 mailom na junior@nbl.sk. Viac informácií získate na internetovej stránke www.nbl.sk alebo spomínaným mailom.

Zdroj foto: www.nbl.sk Autor ilustrácií: Martin Debnárik

NBL nitra
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM