Lucia Lauková Správy

Verejná súťaž o kaštieľ v Malante: Najvyššia ponuka je takmer milión eur!

Obchodnú verejnú súťaž vyhlásil Agrokomplex ešte v decembri 2015. Predmetom súťaže sa stala Národná kultúrna pamiatka Kaštieľ Malanta a jeho areál.

Ilustračný obrázok k článku Verejná súťaž o kaštieľ v Malante: Najvyššia ponuka je takmer milión eur!
Zdroj: TASR

Minimálna cena, za ktorú mohol byť kaštieľ odkúpený bola stanovená na 935 500 eur bez DPH. Medzi súťažnými podmienkami bola aj povinnosť súťažiaceho zložiť do 9. januára finančnú zábezpeku 100 000 eur vyhlasovateľovi súťaže.

Obálky s cenovými ponukami sa otvárali 18. januára 2016, teda mesiac po vyhlásení verejnej súťaže. Odo dňa otvorenia obálok má vyhlasovateľ súťaže, teda Agrokomplex lehotu 5 dní na vyhodnotenie súťaže.

Ako informoval Agrokomplex na svojom webe predtým než rozhodne o víťazovi súťaže má predkupné právo štát. „Najvyššia cenová ponuka vo verejnej súťaži na predkladanie ponúk na kúpu kaštieľa v Malante bola vo výške 959 900 eur. Za túto cenu ponúkne Agrokomplex Výstavisko Nitra kaštieľ v Malante štátu prostredníctvom Ministerstva Kultúry Slovenskej Republiky. Čakáme na odpoveď na to, či štát využije svoje predkupné právo podľa §23 ods.1 pamiatkového zákona. Súťaže sa zúčastnili 3 subjekty. Ďalšie informácie nezverejňujeme pretože sa k predmetnej veci nevyjadrilo ešte MK SR a nevyjadril ani zakladateľ Agrokomplexu, š.p. MPaRV SR,“ informuje Agrokomplex na svojom webe.

Môže vás zaujímať:

Kaštieľ neďaleko Nitry hľadá nového majiteľa: Agrokomplex predáva národnú kultúrnu pamiatku ako prebytočný majetok

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM