Lucia Lauková Kultúra

Verejná degustácia na Svätoplukovom námestí: Na ochutnávke budú najlepšie ročníkové vína

Aj tento rok budete môcť ochutnať to najlepšie čo sa urodilo v našom kraji. Na Svätoplukovom námestí sa budú degustovať najlepšie ročníkové vína.

Ilustračný obrázok k článku Verejná degustácia na Svätoplukovom námestí: Na ochutnávke budú najlepšie ročníkové vína
Zdroj: TASR

V rámci festivalu Festivalu chutí sa bude konať verejná degustácia a vyhodnotenie súťažných vín zo súťaže o Najlepšie ročníkové víno. Milovníci tohto nápoja sa môžu pripraviť na to najlepšie, čo sa v našom kraji urodilo.

Verejná degustácia a vyhodnotenie súťažných vín zo súťaže o Najlepšie ročníkové víno sa bude konať v sobotu 4. júna, na Svätoplukovom námestí v Nire. „Súťaže sa mohli zúčastniť len vína pochádzajúce z hrozna dopestovaného v Nitrianskom kraji vo vinohradníckom roku 2015. Podľa hodnotenia odbornej komisie bolo udelených 17 bronzových, 23 strieborných a 7 zlatých ocenení. Šampiónom súťaže sa stalo suché Chardonnay z PD Mojmírovce,“ informoval Daniel Balko. Stan so súťažnými vínami nájdete za budovou Slovenskej pošty.

Organizátorom súťaže boli VVD Dvory nad Žitavou a Agentúra EPS. „Svoje vzorky do súťaže poslali renomovaní výrobcovia vín ako Almázia Čajkovič Winery, HR Winery, Chateau Modra, Ján Rosenberger Pukanec, Pivnica Bacchus, Pivnica Radošina, PD Mojmírovce, Terra Wylak, VINIDI, Triticum, Víno Juraj, Velkeer 1113, Vinum Vivo a VVD Dvory nad Žitavou,“ povedal Daniel Balko.

Daniel Balko naznačil na aké vína sa tento rok môžeme tešiť. „Súťažné vína potvrdili, že slnečný a teplý minulý rok prial prívlastkovým vínam s vyšším zostatkovým cukrom. Okrem suchých bielych, ružových či červených vín tak nebude chýbať ani pekný výber polosladkých a sladkých vín,“ uviedol Daniel Balko.

Môže vás zaujímať:

Vinárska súťaž pozná svojho šampióna: Na trh prichádza kvalitný ročník

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM