Lucia Lauková Kultúra

Veľký nitriansky Fotomaratón: Nebudú chýbať zaujímavé koncerty

V nitrianskej Trafačke sa bude konať zaujímavé podujatie. Určené je fotografom, ale bohatým programom poteší aj návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Veľký nitriansky Fotomaratón: Nebudú chýbať zaujímavé koncerty
Zdroj: TASR

Fotogaléria Trafačka pripravila ďalší ročník letnej prehliadky fotografií. Podujatie pod názvom Fotka v sieti sa bude konať 24.septembra. „Fotka v sieti vychádza z konceptu park foto, ktorý je celosvetovo známy – v parku je natiahnutá sieť, kam môže prísť ktokoľvek a vystaviť svoje fotografie. Registrovaní účastníci dostanú svoje vymedzené miesto, kam môžu nainštalovať výber svojich fotografií. V priebehu dňa, v sieti plných fotografií sprostredkujeme možnosť vyjadriť sa k jednotlivým fotografiám. Na záver dňa vyhodnotíme víťazov,“ uviedla Lenka Mareková.

Fotomaratón aj vernisáž

Organizátori majú pripravený celodenný program, ktorý odštartuje fotomaratónom, „Účastníci budú musieť počas troch hodín odfotiť 8 záberov na rôzne témy, ktoré budú známe až pri štarte,“ povedala Lenka Mareková. Odborná porota v zložení Jana Ambrózová, František Kolář, Ľubo Balko, zostaví výber fotografií, ktoré budú vytavené vo Fotogalérii Trafačka. „V piatok 30.septembra otvoríme výstavu vernisážou, na ktorej Fotomaratón vyhodnotíme a odovzdáme ceny. Hudobným hosťom bude be.Well z Nitry,“ dodala Lenka Mareková.

Koncerty a workshopy

Návštevníci sa môžu zúčastniť aj verejných fotografických workshopov. Súčasťou Fotky v sieti bude aj podujatie, ktoré nesie názov FOLKIE LIVE Vol 02 – živé koncerty. Ako nás informovala Lenka Mareková, Folkie je online platforma pre nezávislých pesničkárov, ktorá prezentuje tvorbu mladých a talentovaných hudobníkov žijúcich v krajinách Vyšehradskej štvorky.

V Trafačke sa predstavia traja hudobníci, a to Bosá Aja, akustické duo, ktoré vytvorí atmosféru brazílskej pláže svojimi, ale aj prevzatými skladbami v štýle bossa nova a easy listening jazz. Zahrá aj mladý slovenský bluesman z Bratislavy Jerguš Oravec. Predstaví sa aj autor projektu Folkie, pesničkár Ado Juráček.

Časový harmonogram

24.september, sobota

  • 9:00 – 11:00 – Registrácia a inštalácia Fotky v sieti
  • 9:00 – 9:45 – Registrácia na Fotomaratón
  • 10:00 – 13:00 – Fotomaratón
  • 12:00 – 16:00 – Workshopy
  • 15:30 – Folkie Live Vol 02: Bosá Aja
  • 17:00 – Folkie Live Vol 02: Jerguš Oravec
  • 18:00 – Vyhodnotenie Fotky v sieti
  • 19:00 – Folkie Live Vol 02: Ado Juráček

30. september, piatok

  • 18:00 / Vernisáž výstavy a vyhodnotenie Fotomaratónu

Môže vás zaujímať:

Trafačka vstupuje do novej sezóny: PROGRAM podujatí na nasledujúci mesiac

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM