Lucia Lauková Kultúra

Veľkonočné prechádzky v poľnohospodárskom múzeu: Deti povozí traktorbus

Do veľkonočnej tematiky sa na takmer dva týždne ponorí aj poľnohospodárske múzeum v Nitre. Pripravilo zaujímavé rodinné podujatie.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné prechádzky v poľnohospodárskom múzeu: Deti povozí traktorbus
Zdroj: TASR

Tohtoročnú sezónu v Slovenskom poľnohospodárskom múzeu (SPM) v Nitre otvoria marcové Veľkonočné prechádzky. Návštevníci počas nich uvidia ukážky jarných zvykov a ľudových veľkonočných tradícií.

Veľkonočné zvyky

Od 19. do 29. marca múzeum pripravilo výstavu kraslíc zo svojich zbierok, ukážky tradičnej veľkonočnej výzdoby i tradičný veľkonočný stôl. „Návštevníci sa dozvedia viac aj o rôznych zvykoch a tradíciách Veľkej noci na Slovensku,“ informovali organizátori.

Morena i jazda traktorbusom

Múzeum ponúka okrem jarnej atmosféry a prehliadky zbierkových predmetov aj tvorivé dielne pre školy. Deti na nich budú vyrábať Morenu a povozia sa aj múzejným traktorbusom. Vstupy v pracovných dňoch sú o 9.00, 11.00, 13.00 a 15.00. Dospelí zaplatia na vstupnom 4 eurá, deti 2 eurá. Za jazdu traktorbusom sa platí 1 euro.

Poľnohospodársky skanzen

Sprístupnený bude aj poľnohospodársky skanzen. Návštevníci si v ňom budú môcť pozrieť školu z 19. storočia, mliečnicu, pálenicu, lisovňu oleja, vinohradnícky hajloch, roľnícku usadlosť, symbolický cintorín a ďalšie historické poľnohospodárske budovy a zariadenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM